Hlavné menu

V derby úspešnejší hráči FC VSS

Marcel Eperješi|26. aug 2016 o 02:00

Trénera Lokomotívy Branislava Sokoliho hráči rozčarovali a nenechá to len tak.

V piatok sa v rámci 4. kola II. ligy východ odohral duel medzi dvoma košickými celkami Lokomotívou a VSS. Pôvodne sa duel mal hrať v nedeľu, lenže oba tímy si vymenii domáce prostredie, a tak sa hralo už v piatok. Domácim mužstvom bola Lokomotíva a, aby pritiahla čo najviac fanúšikov na futbal, stretnutie organizovala na štadióne Lokomotívy v Čermeli. Tento stánok bol posledné roky domovským štadiónom FC VSS a hráči tohto klubu tento moment aj využili a pretavili ho do zisku troch bodov, po víťazstve 1:0. O osude stretnutia rozhodol v 25. minúte Tomáš Kubík.

Košické derby malo iba priemernú, až slabú úroveň. Vedúci gól, paradoxne, futbalu uškodil. Oba tímy si vypracovali iba tri šance, všetky v I. polčase. Inak sa veľmi nebolo na čo pozerať. Už v 4. min. mali domáci obrovskú tutovku, no Chmelo ju trestuhodne zahodil, keď nechal vyniknúť brankára Ružinského. “Keby som premenil túto tutovku, priebeh zápasu mohol byť úplne iný. Brankár sa presúval od žrde na stred a ja som ho trafil. Smola,” opísal svoju zahodenú šancu Rastislav Chmelo a pokračoval: "Obaja súperi sa navzájom veľmi dobré poznajú, hráči vedia čo majú nacvičené. Dávai si na seba veľký pozor, aj preto bolo šancí poskromne." Trochu zarazilo, že domáci si po inkasovanom góle nevypracovali žiaden tlak v I. a ani v II. polčase. Ani silnejšiu päťminútovku, v ktorej by aspoň naznačili, že idú za vyrovnaním. "Z našej strany to nebolo nič-moc. Nezískavali sme odrazené lopty a pôsobili sme ťažkopádne. Nezostáva nám nič iné, iba si spoločne sadnúť, povedať si čo a ako a začať od nuly. Verím, že výsledky sa dostavia," dodal Rastislav Chmelo, ktorý očakával, že na štadión zavíta vyššia návšteva.

Hostia v štatistike šancí sa síce tiež neprekonávali, no hneď svoju prvú premenili, a tak sa veľmi nemuseli plašiť za ďalšími. “Veľmi dobrú prácu odviedol Stefan Čikič, bola to jeho akcia, ja som sa tam iba zjavil a zakončil. Brankár sa síce snažil vytesniť loptu, no tá nakoniec skončila v sieti. Som šťastný, že som rozhodol derby,” povedal Tomáš Kubík, ktorý mohol upokojiť mužstvo krátko pred prestávkou, no z troch krokov prekopol bránu! “Bola to šanca, no bol som v uhle a v záklone. Každopádne som ju mal premeniť,” dodal strelec jediného gólu stretnutia. Tomáš neskrýval, že hoci v zápase jeho tím vystupoval ako hosťujúci, na dôverne známom trávniku Lokomotívy sa cítili ako doma. "Zažili sme tu pekné roky, veľmi radi sme sa sem znova vrátili. Na druhej strane sme sklamaní, že je to asi jediný zápas, ktorý tu odohráme," konštatoval Tomáš Kubík.

Na pozápasovej tlačovke sa o poznanie ľahšie hovorilo koučovi FC VSS Jozefovi Majorošovi. Na prejave jeho náprotivka Branislava Sokoliho bolo citeľne badať sklamanie z predchádzajúcich 90 minút. "Zlomovým momnetom bola šanca Chmela na začiatku zápasu, po ktorej náš výkon rapídne klesal. V útočnej a ani v obrannej fáze sme nestíhali na chlapcov súpera. Som veľmi sklamaný z prístupu a výkonu mojich hráčov. Bolo vidieť, že mladíci VSS dali do súboja viac bojovnosti, nasadenia a srdca. Neviem si vysvetliť taký profesorský výkon, hlavne od skúsených hráčov. Nedodržiavali sme vôbec žiadne taktické pokyny, ktoré sme si pred zápasom povedali. Súpera sme chceli dosť pod tlak, no namiesto toho sme za ním v defenzíve zaostávali. Pri všetkých odrazených loptách boli hostia rýchlejšie ako my. Pre mňa je nepochopiteľné, že na našej strane chýbala kvalita - či už pri prechode do útoku alebo návrate do defenzívy. Takto sa za farby Lokomotívy nehrá. Určite to neostane bez pokút," povedal Branislav Sokoli.

"Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas. Lokomotíva má skúsenejšie mužstvo ako my. Bolo to vidieť aj na začiatku, kde Lokomotíva mala obrovskú šancu. Nepremenená možnosť Chmela ako keby nás nakopla. Od tohto momentu z našich mladých chlapcov opadla nervozita a začali sme hrať to, čo sme si povedali. Do konca prvého polčasu sme mali herne navrch. Po prestávke sme súpera až na jednu hlavičku do ničho nepustili. Chýbala nám lepšia predfinálna a finálna fáza. Chlapcom ďakujem za obetavý výkon. Tešíme sa z tohto víťazstva," predostrel svoj pohľad na zápas Jozef Majoroš.

Lokomotíva tak po domácej bezgólovej remíze s Liptovským Mikulášom vyšla tentoraz nielen gólovo, ale i bodovo naprázdno. V oboch zápasoch tomu zodpovedali aj výkony hráčov. Branislav Sokoli sľubuje, že tieto dva zápasy neostanú bez odozvy. Už naznačil pokuty a neostane iba pri nich. "Počas celého týždňa budem rozprávať s hráčmi. Už na sobotňajšom raňajšom tréningu. Aj nedelňajšom... Buď chlapci pochopia, že takto sa za Lokomotívu nehrá, alebo sa s niektorými rozlúčime. Niektorí hráči zostanú v najbližšom zápase sedieť na lavičke,” riekol po zápase Branislav Sokoli.

Téma štadiónu Lokomotívy v Čermeli zarezonovala aj na pozápasovej tlačovke. Prevládali totiž hlasy, že Lokomotíva sa presunom zápasu do Košíc vzdala výhody domáceho prostredia. "Teraz ťažko o tom polemizovať. Ihrisko bolo rovnaké pre oboch. Myslím si, že sa mala prejaviť naša kvalita. Tento ústretový krok sme robili kvôli fanúšikom. Osobne som očakával vyššiu návštevu. Nie som presvedčený, že kvôli presunu zápasu do Čermeľa podalo mužstvo slabý výkon a prehralo zápas," zareagoval Branislav Sokoli.

"Pre mňa bola veľmi potešujúca správa, že sa bude hrať v Čermeli. Očakával som, že si ľudia nájdu cestu vo väčšom počte na toto derby. Je pravda, že naši hráči majú na tomto ihrisku odohrané viac než hráči Lokomotívy. Netrúfam si povedať, do akej miery mohol tento fakt ovplyvniť stretnutie. Je však pravda, že sme sa tu cítili ako doma," zareagoval Jozef Majoroš. Jeho zverenci sú zatiaľ veľmi príjemným prekvapením súťaže. Po problémoch, akými sa predierajú v FC VSS, je úvod do súťaže v podaní týchto mladíkov menším šokom. V prvých štyroch dueloch nestratil klub ani bod, a to veru málokto čakal od tímu, ktorý ešte stále nemá domáci stánok pre túto sezónu!

 

LOKOMOTÍVA – VSS KOŠICE 0:1 (0:1)

GÓL: 25. Kubík. ŽK: Pav. Šuľák – D. Takáč, Vancák, Čikič. ROZHODOVALI: Fajčík – Benko, Mihalík, 1254 divákov.

LOKOMOTÍVA: Bréda – Kamenec, Pav. Šuľák, R. Cicman, Dický – Harvila – Zajac (46. Gáll), Slinčák, Kolek, Pavúk (68. Jass) - Chmelo (56. Jano).

FC VSS: Ružinský – Mik. Tóth, Jonec, Šinglár, Hirjak – Vancák – Kubík (81. Kuták), Grega, D. Takáč (90. Bilič), Čikič – N. Djordjevič (68. Bavoľár).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: