Hlavné menu

Zahadzovali šance a potom tŕpli

Marcel Eperješi|6. sep 2016 o 02:00

Stropkov je lídrom v defenzívnej práci

Niektoré futbalové tímy si pred začiatkom nového ročníka povedali, že budú hrať inak ako predtým. Samozrejme, je to trošku nadnesené, lebo to nejde len tak šmahom ruky, ale kto pozorne sleduje výsledky, tak už usúdil, že v prípade daktorých účastníkov naozaj nastala zmena. Či k lepšiemu, to sa ukáže neskôr. Príkladom príklonu k defenzívnejšiemu futbalu je Stropkov medzi treťoligistami.

Možno to nie je celkom presné ohodnotenie zástoja MŠK Tesla v doterajšom priebehu zápolení, ale isté je, že Stropkovčania inkasovali  najmenej gólov zo všetkých celkov – iba tri. Pritom len v dvoch dueloch inkasovali, no na druhej strane -  ak nebudeme brať do úvahy strelecký koncert proti Pušovciam (9:0) – tak vo zvyšných piatich zápasoch dali iba tri góly.

 Aj naposledy stropkovský kolektív vyšiel v koncovke naprázdno, keď si neporadil so Svitom na svojom trávniku a uhral s ním len bezgólovú remízu. „Mali sme šance a keby sme skórovali do prestávky vari z piatich tutoviek, tak verím, že by sme sa rozbehli a o výsledku mohlo byť rozhodnuté už v prvom polčase. Vedeli sme, že to bude zložité, lebo Podtatranci tvoria kompaktný  a skúsený kolektív a vidno trénerský rukopis Milana Jambora. Snažili sa o kombinačný futbal s rýchlymi brejkami, ale do šance sme ich nepustili. O to viac nás mrzí remíza. Vo finiši sme dokonca aj tŕpli, lebo po vystriedaní troch našich chlapcov v záverečnej pätnásťminútovke  sme mali zraneného ďalšieho futbalistu, ktorého nebolo možné nahradiť náhradníkom a tak sme dohrávali početne oslabení. Našťastie túto presilovku súper nevyužil. Pokiaľ ide o náš zástoj, predtým sme viac gólov dávali aj dosť inkasovali. Teraz sme vzadu pozornejší,  avšak v zakončení menej výrazní, hoci zostali rovnakí hráči ako na jar. Bez gólov sa ale vyhrávať nedá. Hoci to vieme ubrániť, musíme pridať krok aj smerom dopredu,“ podotkol skúsený člen hráčskeho kolektívu  Kamil Pavlík. Naznačil, že zmenená orientácia Stropkova vyplynula z toho, že v druhej časti minulého ročníka padalo dosť gólov do jeho siete a tak sa tréner Jozef Lehocký rozhodol v letnej príprave väčší dôraz klásť na obranné činnosti. „Pilujeme viac štandardné situácie, ale stále nám robia problémy, veď vo Vyšnom Opátskom sme inkasovali po dvoch štandardkách. Nedá sa povedať, že by sme hrali úplne iný systém, ale tréner nám vštepuje daktoré veci, ktoré sme predtým nezvládali. Možno je to lepšie, uvidíme pri bilancovaní jesene, či bolo treba hrať takto alebo inak. Dôležité bude strieľať góly, lebo tie nám chýbajú a hlavne preto sme uhrali len zmierlivé výsledky doma proti Snine aj Svitu.“

 Určite oslabením v ofenzívnej činnosti bude tiež  odchod kanoniera Vargu, ktorý sa rozhodol zamieriť do nižšej súťaže a zakotvil v Medzeve. Stropkov s ním rátal  ako platným hráčom pred oboma bránami vzhľadom na svoje fyzické dispozície. „Vedeli sme o jeho kvalite, veľa sme si od neho sľubovali, lebo dokáže na seba naviazať obrancov.“

 Podľa K. Pavlíka z doterajších výsledkov najviac mrzela remíza so Sninou, ktorá vyrovnala v hodine dvanástej, naopak deľba bodov s rezervou Prešova bola vydretá. „Bolo to zásluha srdiečka a kvalitného defenzívneho výkonu,“ dodal K. Pavlík, ktorý pripomenul, že určite chýba aj špílmacher Mihok, ktorý odišiel. Na dôvažok Skala, ktorý sa celkom usilovne snaží zaplátať  túto dieru, onedlho odíde tiež - na štúdiá do Bratislavy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: