Hlavné menu

Snaha na góly nestačila

Marcel Eperješi|25. nov 2016 o 01:00

Revanš musel Tatran chtiac nechtiac odložiť

Jesenná  časť najvyššej futbalovej súťaže sa tiež pomaly blíži k svojmu záveru, treba ešte odohrať tri  zostávajúce kolá v tomto roku.  Najbližšia edícia bude mimoriadne zaujímavá z pohľadu Prešovčanov, ktorí sa predstavia na ihrisku Zlatých Moraviec. Tie sú momentálne na poslednej priečke pelotónu, ale v prípade, že zdolajú Tatran, tak sa naň bodovo dotiahnu. Avšak pokiaľ by zelenobieli vyhrali, tak sa teoreticky môžu vyšvihnúť o jednu až dve priečky vyššie. Tú však len odhady, skutočnosť sa ukáže priamo v zápoleniach.

Šarišania si trošku skomplikovali situáciu a vyhliadky na prijateľnejšie umiestnenie, keď naposledy doma zaváhali proti Trnave. „Určite sme nastupovali aj s vedomím, že by nebolo zlé, keby sme súperovi vrátili požičané za porážku spred viac ako troch rokov, ktorou nás vyprevadil z prvej ligy. Lenže nezvládli sme nielen vtedajší, ale ani tento súboj,“ podotkol Jakub Bartek, jeden z tých mála aktérov, ktorí zažili porciu blenu pri existenčnom vystúpení v roku 2013 aj naposledy. Podľa neho nejde o nejaký komplex zo Spartaka, ale proste to tak vyšlo. Nedá sa povedať, že by domáci neboli dostatočne nabudení, ale možno chceli až príliš a ich emotívne rozpoloženie šikovne využil súper po zmene strán, keď strelil tri góly, pričom hostitelia kontrovali iba raz. „Boli sme dostatočne namotivovaní aj vzhľadom na spomínané okolnosti z minulosti, celý týždeň sme  sa burcovali. Škoda, že sme v závere prišli o vylúčeného hráča. Určite to ale nebol taký moment, ktorý by rozhodol o našej porážke. Ani po predčasnom odchode Riša Kačalu z ihriska sme sa nevzdávali, no viac sme už, žiaľ,  nedokázali. Chceli sme zvrátiť nepriaznivý stav, ale v závere to už bolo na ťažkom teréne zložité, keď sme boli početne oslabení. Šliapali sme však aj za neho, mienili sme i fanúšikom pripraviť nejakú bodovú radosť, no pri ubúdajúcich silách sme už lepší výsledok nevydolovali,“ pokračoval ďalej v líčení svojich pocitov stopér Tatrana, ktorý ako jediný z Prešovčanov strelil gól, keď využil zmätky po rohovom kope v pokutovom území Spartaka a loptu poslal nekompromisne a razantne do siete. Vydarenou strelou znížil na 1:2, mohol to byť povel k náporu za minimálne vyrovnávajúcim zásahom, ale červená karta nakopla ešte viac hostí, ktorí to vo finiši zúročili na zaznamenanie tretieho gólu.

 V prvom polčase boli blízko k vedeniu najprv východniari, potom im zase dva razy pomohla konštrukcia brány. Po zmene strán však nezachytili dve situácie rivala a dostali sa do zjavne nevýhodnej pozície. Mladý kolektív Prešova sa znovu presvedčil, že  za chyby a menšiu koncentrovanosť sa kruto platí.  Po dobrej sérii pitiach zápasov bez prehry prišlo možno aj vytriezvenie, že ešte ani zďaleka nie je všetko v hernom prejave v poriadku. „Naše rozostavenie sledovalo úmysel hostí niečím zaskočiť, prekvapiť, postupne sme čosi aj obmenili na jednotlivých postoch. Avšak pokiaľ nedáme viac gólov ako konkurent, tak nemôžeme vyhrať. Snaha nám nechýbala, ale to nestačilo, lebo nám to nepadalo. Potešilo nás aspoň to, že prišlo dosť divákov a preto sme túžili vystúpenie oddrieť. Potlesk bol zadosťučinením za to, že sme makali, no efekt nebol dostatočný,“ dodal Jakub Bartek.

Nuž, zverenci trénera Miroslava Janteka musia teraz popremýšľať, ako obstáť najbližšie vonku v šesťbodovom zápase. A určite nechcú dovoliť, aby po sérii bez prehry prišiel rad na úplne inú šnúru.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: