Hlavné menu

Škutka úspešný aj v opačnom garde

Marcel Eperješi|27. sep 2016 o 02:00

Michalovčania sa strelecky utrhli po dlhom čase.

Zaujímavé súboje zvádzali na ihrisku v majstrovskom prvoligovom zápase Michalovce - Myjava (3:2) dvaja bývalí spoluhráči z Košíc Dávid Škutka a Ivan Ostojič, ktorí si spolu zahrali v minulej sezóne aj myjavskom tíme. Obaja sa navyše presadili aj strelecky.

Špecifický prípad je hlavne prv menovaný. Pred piatimi mesiacmi sa podieľal na domácom víťazstve Myjavy 3:0 nad Michalovcami. Teraz nastala opačná situácia a otváral skóre do siete Myjavy. Michalovčanom mimoriadne zachutilo víťazstvo 3:2 z Trnavy, keďže si ho zopakovali aj doma proti druhému Spartaku... “Hm-hm, asi na tom bude niečo pravdy. Takéto víťazstvo vonku by asi nakoplo každého. Zápas bol napínavý až do poslednej minúty, takže aj diváci si prišli na svoje. Teší nás, že sme odčinili domácu prehru so Žilinou. Sme radi, že sa na nás v závere usmiala šťastena. Inkasovali sme veľmi lacné góly po rohoch, čo nás mohlo mrzieť,” priznal Dávid Škutka.

Jeho náprotivok Ivan Ostojič sa na jednej strane tešil, že skóroval, no na druhej smútil, lebo gól mužstvu body nepriniesol. “Sme sklamaní. Odovzdali sme všetko na ihrisku, aby sme dotiahli dvojgólovú stratu a aspoň remizovali, no nakoniec v nadstavenom čase inkasujeme gól. Myslím si, že diváci videli výborný zápas.” Pred prvým gólom v zápase sa lopta zaplietla medzi Škutku a Ostojiča. Domáci útočník sa lepšie zorientoval a z otočky trafil presne k žrdi. “Ja som išiel do súboja a myslel som si, že lopta sa odrazila preč. Lenže on na nej sedel, zakryl ju a kým ja som ju pohľadom hľadal a otáčal sa, on vystrelil.” Onedlho však mal dôvod na radosť aj srbský legionár, keď po rohu presnou hlavičkou znížil. Po prestávke Sládek vyrovnal na 2:2 a hostia mali dve tutovky na víťazný gól. “Nepremenili sme ani jednu a potom sme pykali. Aj také sú zápasy, škoda. V posledných minútach musíme byť viac koncentrovaní,” dodal Ivan Ostojič.

 

NAPOSLEDY PRED ŠIESTIMI SEZÓNAMI!

Pre niektoré mužstvá nie je ničím výnimočné streliť v dvoch po sebe idúcich zápasoch minimálne tri góly. Z pohľadu Michaloviec však ide o slávnostnú chvíľu. Aktuálne dva trojgólové zápasy po zhodných víťazstvách 3:2 v Trnave a doma s Myjavou si zopakovali po dlhých rokoch. Naposledy sa Zemplínčanom podaril takýto kúsok v druholigovej sezóne 2010/11 a to hneď dvakrát. Najprv v októbri 2010 zdolali doma Moldavu 3:0, vyhrali na ihrisku Ružomberka B 3:1 a vzápätí porazili doma R. Sobotu 3:0. Na jar v máji 2011 vyhrali v Púchove 4:2 a potom zdolali doma Lučenec 3:2.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: