Aktuality

Trénerov mládeže ObFZ Topoľčany čaká seminár.

Marián Valko|20. mar 2018 o 00:00

Trénerov mládeže ObFZ Topoľčany čaká seminár.

Vo štvrtok 22. marca od 16.30 hod. sa v priestoroch ZŠ s MŠ Preseľany uskutoční seminár pre trénerov mládeže ObFZ Topoľčany.

Pozvaní sú všetci tréneri mládeže, ktorí trénujú mládežnícke družstvo pôsobiace v ObFZ Topoľčany (aj tí bez licencie, ktorí pracujú s mládežou).

„Trénersko-metodická komisia ObFZ Topoľčany pravidelne organizovala počas jesennej časti, a rovnako tak tomu bude pokračovať i v jarnej časti, výbery hráčov U12, U13 a U14 v rámci PPT projektu pod hlavičkou SFZ. S týmito výbermi sa stretávame raz mesačne,“ začal rozprávanie predseda TMK ObFZ Topoľčany Dušan Martiška a zároveň jedným dychom dodáva: „Počas týchto výberov sa opakovane stretávame s nedostatočnými pohybovými schopnosťami a funkčnými vlastnosťami hráčov. Najmä preto sme sa rozhodli v priebehu jarnej časti 2017/2018 a jesennej časti 2018/2019 uskutočniť 2 + 2 doškoľovacie semináre pre trénerov mladších a starších žiakov. Školenia sú taktiež určené aj pre trénerov, ktorí nemajú licenciu UEFA, ale môžem povedať, že budú zaujímavé aj pre trénerov držiacich takéto licencie.“

Školenie sa bude skladať z teoretickej časti a praktickej ukážky. „Na prvý seminár sme pre zúčastnených pripravili celkovo sedem tém – Športová príprava mládeže (obsahové zameranie prípravy v jednotlivých etapách mladších a starších žiakov), osobitosti rozvoja kondičnej schopnosti (senzitívne obdobia, kritické obdobia, diagnostika), organizačné formy (TJ, štruktúra a typy, obsah a zameranie TJ), súčasti tréningového procesu, plánovanie tréningového procesu – druhy, príprava na zápas, či vývojové trendy,“ vyratúval Dušan Martinka.

Termíny na tieto semináre budú v predstihu zverejnené, prvý sa uskutoční už vo štvrtok v Preseľanoch. „Podľa Rozpisu súťaží je povinnosťou jednotlivých futbalových klubov ObFZ Topoľčany zabezpečiť účasť zástupcu (trénera), ktorý je zodpovedný za trénovanie mládežníckych družstiev na doškolovací seminár organizovaný TMK ObFZ Topoľčany.

Čítajte viac: https://mytopolcany.sme.sk/c/20784230/trenerov-obfz-caka-seminar.html#ixzz5AHrXkJUr

(Zdroj: obfzto, Autor: obfzto)
(Zdroj: obfzto, Autor: obfzto)

Súvisiaci obsah