Aktuálne správy

Prichádza 3. ročník športového dňa Kukkonia Ligy

25. apr 2024 o 11:44

V rámci iniciatívy Kukkonia Ligy, ktorú spustil Oblastný futbalový zväz v spolupráci s Akadémiou DAC, sa uskutoční na MOL Akadémii tretí Športový deň Kukkonia Ligy.

Podobne ako doposiaľ, aj tentokrát bude poslaním športového dňa dosiahnuť, aby čo najviac mladých ľudí zažilo radosť z futbalu a vznešené hodnoty súťaženia. Príjemná atmosféra, ktorá tu vládla v predchádzajúcich rokoch, ako aj pozitívna spätná väzba jednoznačne ukázali, že túto športovú udalosť usporiadame aj tento rok.
Počas Športového dňa Kukkonia Ligy budú opäť zápasiť tímy kategórií U9, U11 a U13 s mottom „S radosťou na ihrisku“; . Tímy kategórií U7, U8, U9, U10 a U11 Akadémie DAC a ETO zavítajú na podujatie prvýkrát v histórii tejto akcie a zahrajú si futbal. Organizátori srdečne pozývajú na už tradičný turnaj deti aj ich rodinných príslušníkov.

„Aj v uplynulých dvoch rokoch vládla počas športového dňa rodinná atmosféra a s veľkou pravdepodobnosťou nebude tomu ani tento rok inak. Dôležité však nebude to, kto zvíťazí, ale aby sme deti motivovali k vytrvalosti, zdravému životnému štýlu a láske k danej športovej disciplíne, a to v príjemnom prostredí ako súčasť súdržnej komunity. Popri futbale sa deti môžu oboznámiť aj s inými športovými disciplínami a môžu vyskúšať napr. zápasenie, karate, teqball či hádzanú pre deti. Veríme, že tento rok prinesie spoločný úspech pre iniciatívu a 8. mája budeme môcť spolu oslavovať, Slovenský futbalový zväz a jeho sponzorský partner DAC 1904 prihlásili totiž tento projekt do medzinárodnej súťaže Grassroots pod záštitou UEFA.“ – podotkla Tímea Dóka, predsedníčka Občianskeho združenia Kukkonia, ktoré je organizátorom športového dňa.
 

 

 

Deti, ktoré sa zdokonaľujú v tímoch jednotlivých obcí v regióne, sa vždy tešia, keď si môžu zahrať futbal na ihriskách MOL Football Academy. Riaditeľ akadémie Krisztián Németh preto verí, že vďaka charakteru miesta mnohí dostanú chuť na futbal. „Mladí v Kukkonia Lige sú veľmi nadšení. Je dôležité, aby sme im ukázali, aké príležitosti spočívajú vo futbale, a v akých podmienkach sa dá hrať futbal. Netajeným cieľom spolupráce, ktorú sme spustili s okresnými futbalovými zväzmi, bolo objaviť futbalové talenty v regióne a dať im príležitosť na rozvoj, ako aj na to, aby sa mohli stať profesionálnymi futbalistami.“ – povedal Krisztián Németh.

Podujatie sa aj tentokrát bude konať v priestoroch MOL Akadémie v Dunajskej Strede, a tak si účastníci môžu užívať celý športový deň v peknom prostredí. Organizátori urobia všetko preto, aby bol 3. Športový deň Kukkonia Ligy nezabudnuteľným zážitkom pre každého účastníka. Milovníkov športu očakávajú popri futbalových zápasoch aj zábavné rodinné programy i ďalšie šikovnostné súťaže.

Účasť na športovom dni je bezplatná a tímy sa môžu prihlásiť do 15. apríla 2024. Organizátori očakávajú prihlášky na kukkonialiga@kukkonia.sk. Ďalšie informácie o podujatí budú zverejnené na webovej stránke futbalového zväzu futbalnet a na webovej stránke kukkonia.sk.
Dovidenia 8. mája v priestoroch MOL Akadémie!



Súvisiaci obsah