Sninský trávnik o level vyššie

Šéfredaktor|29. okt 2020 o 11:00

Automatický zavlažovací systém na futbalovom ihrisku MFK Snina je už odovzdaný k užívaniu

Futbal si aj v 3. lige „užíva“ povinné voľno, ale hracia plocha na štadióne MFK Snina prechádzala zmenou. Súčasťou starostlivosti bude aj automatický zavlažovací systém. Údržba hracej plochy bude ľahšia a efektívnejšia, futbalisti sa môžu tešiť na lepšie podmienky. Systém zavlažovania je riadený riadiacou jednotkou aj s možnosťou vzdialeného ovládania cez smartphone, v prípade zrážok systém odstaví dažďový senzor.


Trávnaté plochy budú rovnomerne zavlažované pomocou 30 výsuvných postrekovačov, ktoré sú rozmiestnené do štvorcového modelu, jednotlivé postrekovače na seba dostrekujú, čo znižuje možnosť vzniku suchých, nezavlažených miest aj v prípade veterného počasia. Zdrojom vody je nádrž, do ktorej bude voda prečerpávaná z jestvujúcej studne pomocou čerpadla.

Na realizáciu tohto projektu mesto Snina získalo finančné prostriedky vo výške 10 000 eur zo štátneho rozpočtu na základe zmluvy o poskytnutí finančných prostriedkov medzi Slovenským futbalovým zväzom a Mestom Snina. Zvyšnú sumu platí Mesto Snina zo svojho rozpočtu.

Celková cena za realizáciu stavby predstavuje sumu 18 927,16 eur. „Na úvod musím veľmi pekne poďakovať. Mestu Snina a Slovenskému futbalovému zväzu, ktorí futbal v Snine finančne podporili. Spomenúť chcem aj firmu, ktorá celé práce zastrešovala, pána Duru, odviedli skvelú prácu. V neposlednom rade ďakujem vedeniu MFK Snina, lebo malými krokmi klub posúvajú vpred a zvyšovaním levelu úrovne vylepšujú podmienky pre futbal,“ konštatoval René Kočan.

"Osobne prežívam šťastné chvíle, lebo kvalitnejšou hracou plochou dokážeme ovplyvniť tréningový proces, čo znamená lepšiu prípravu na majstrovské stretnutia,“ dodal tréner MFK Snina.

Foto: MFK Snina

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: