Zranený Ladislav Nagy: Veľmi som chcel ísť, ale nemá zmysel to siliť

Košický kapitán pod piatimi kruhmi ešte nehral. Ladislavovi Nagyovi komplikuje situáciu zranenie, ale do ZOH je ešte dosť času.
Košický kapitán pod piatimi kruhmi ešte nehral. Ladislavovi Nagyovi komplikuje situáciu zranenie, ale do ZOH je ešte dosť času. (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Daniel Dedina|12. dec 2017 o 00:00

Štart na olympiáde ho láka. Verí, že ho povolajú.

KOŠICE. Gradujúca forma Ladislava Nagya (osem gólov v posledných ôsmich extraligových stretnutiach) bola prísľubom pred blížiacim sa turnajom v nórskom Hamare.

Kapitán HC Košice sa však v poslednej predolympijskej previerke v drese Slovenska napokon nepredstaví.

„Mám natiahnuté trieslo. Je to síce u hokejistov časté zranenie, ale je veľmi nepríjemné, pretože neumožňuje hrať na sto percent. Zo zranenej nohy sa nedá naplno odraziť,“ potvrdil nám na úvod nepríjemnú jóbovku Ladislav Nagy.

Zranil sa proti Novým Zámkom

Zdravotný problém sa u kapitána oceliarov naplno prejavil v nedeľnom zápase vo Zvolene, ktorý sa preňho skončil predčasne.

Bol to však už len dôsledok predchádzajúcich dní.

„Zranil som sa ešte v zápase s Novými Zámkami. Mali sme potom tri dni voľna, počas ktorých som sa snažil dať do poriadku. Na tréningoch to ešte ako-tak šlo, hoci som postihnuté miesto cítil, ale v zápase nie je priestor na akékoľvek šetrenie, nedá sa ísť na pol plynu. Proti Zvolenu ma trieslo zabolelo tak, že som šiel radšej predčasne dole z ľadu,“ opísal Nagy svoje patálie posledných dní.

Pevne verí, že trieslo je naozaj iba natiahnuté a nie natrhnuté. V takom prípade by nezostalo len pri nateraz odhadovanej dvojtýždňovej dobe liečby.

„Včera som bol na elektroliečbe a laseri. Minimálne týždeň budem bez akejkoľvek záťaže. Potom by už snáď mohla prísť na rad posilňovňa. Najprv budem precvičovať len hornú časť tela, nohy až neskôr,“ prezradila najväčšia hviezda slovenskej najvyššej súťaže.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Zranený Ladislav Nagy: Veľmi som chcel ísť, ale nemá zmysel to siliť