Žilinská negatívna séria sa skončila výhrou nad Moravcami

Radosť Žiliny po úvodnom góle Jaroslava Mihalíka počas zápasu MŠK Žilina - FC ViOn Zlaté Moravce.
Radosť Žiliny po úvodnom góle Jaroslava Mihalíka počas zápasu MŠK Žilina - FC ViOn Zlaté Moravce. (Autor: SITA)
Sportnet|7. apr 2014 o 20:54

Zverenci trénera Adriána Guľu pretrhli osemzápasovú šnúru bez víťazstva.

ŽILINA. Futbalisti MŠK Žilina sa dočkali víťazstva v najvyššej slovenskej súťaži po ôsmich zápasoch, v pondelkovej dohrávke 25. kola zdolali doma hráčov FC ViOn Zlaté Moravce tesne 1:0. O troch bodoch pre "šošonov" rozhodol v 37. min Jaroslav Mihalík svojím druhým gólom v sezóne.

Zverenci trénera Adriána Guľu predtým naposledy vedeli, ako chutí víťazstvo, 2. novembra 2013 na ihrisku FC Nitra. Odvtedy dvakrát remizovali (doma s Trnavou 0:0 a v Myjave 2:2) a šesťkrát ťahali za kratší koniec: prehrali v Bratislave so Slovanom 1:2, doma so Senicou 1:3, v Trenčíne 1:2, na ihrisku Košíc 0:1, v Ružomberku 2:3 a aj na trávniku zachraňujúcej sa Dunajskej Stredy 1:2.

Po pondelkovom víťazstve nad Zlatými Moravcami patrí Žilinčanom stále nelichotivá 10. priečka v tabuľke Corgoň ligy, pred Dunajskostredčanmi majú len štvorbodový náskok. Hráči MŠK sa najbližšie predstavia v najvyššej súťaži v pondelok 14. apríla v Banskej Bystrici.

MŠK Žilina - ViOn Zlaté Moravce 1:0 (1:0)

Gól: 37. Mihalík. Rozhodcovia: Smolák - Balko, Jenčura, ŽK: Káčer - Charizopulos, Pintér, 2355 divákov

Žilina: Krnáč - Mabouka, Škriniar, Pečovský, Mihalík - Lupčo (87. Hučko) - Guba (58. P. Jurčo), Káčer, Škvarka (70. Paur), Jelič - William

Z. Moravce: Kuciak - Pavlenda, Pintér, Chrappan, Chren - Mazan (46. Candrák) - Orávik, Babic (84. Majerník), Charizopulos, Pribula - Szabó (61. Hadžič)

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Mali sme pred sebou náročný zápas, štyri mesiace sme nehrali na vlastnom trávniku. Aj to sa podpísalo pod dnešný výkon. Dali sme gól, neinkasovali sme a chalani skoro zbúrali kabínu. Nedali sme gól na 2:0 a do konca sme tŕpli, lebo výsledok sme potrebovali ako soľ. Nazval by som tento zápas takým prvým milovaním, vybuchlo to, užili sme si to a budeme hladní po ďalšom milovaní."

Branislav Mráz, tréner Zlatých Moraviec: "Išli sme do zápasu s cieľom využiť žilinskú negatívnu sériu, ale náš výkon nemal potrebné parametre na úspech. V prvom polčase sme kazili najmä v prechodovej fáze, bolo z toho veľa behania bez lopty, únava a chyby. Gól padol po tom, čo sme nevedeli vyviezť loptu z vlastnej šestnástky. V druhom polčase sme s výsledkom chceli niečo urobiť, mali sme dve dobré šance, mali ich aj domáci, ale nám chýbali k dobrému výsledku možno tri či štyri lepšie individuálne výkony."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Žilinská negatívna séria sa skončila výhrou nad Moravcami