Žilina už bez šance na titul, prehrala so Slovanom

Za Žilinčanov skóroval iba Miroslav Káčer (vpravo).
Za Žilinčanov skóroval iba Miroslav Káčer (vpravo). (Autor: TASR)
SITA|20. máj 2015 o 22:45

Futbalisti Žiliny nezvládli domáci duel proti bratislavskému Slovanu, čím stratili šancu na zisk titulu.

Fortuna liga - 31. kolo:

MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava 1:2 (1:0)

Góly: 22. Káčer - 72. Škriniar (vlastný), 81. Milinkovič

ŽK: 62. Hučko - 32. Gorosito, 59. Saláta, rozhodovali: Vlk - Lieskovský, Kováč, 2157 divákov

Žilina: Volešák - Hučko, Škriniar, Piaček, Mabouka - Pečovský, Káčer - Čmelík (81. William Alves de Oliveira), Škvarka (78. Bénes), J. Mihalík (69. Paur) - Jelič

Slovan: Perniš - Niňaj, Gorosito, Saláta, Čikoš - Simovič - K. Mészáros, Milinkovič (83. L. Peltier), Soumah (90. Štefánik) - F. Oršula (66. Lásik), Zreľák

ŽILINA. Futbalisti MŠK Žilina v stredu definitívne stratili šancu na celkový triumf v najvyššej slovenskej súťaži. Rozhodla o tom ich domáca prehra 1:2 so Slovanom Bratislava v šlágri 31. kola.

"Šošoni" zaostávajú za AS Trenčín o osem bodov a už ich môžu získať iba šesť.

Žilinčanov poslal v 22. min do vedenia Miroslav Káčer, lenže v 72. min si dal "vlastenca" Milan Škriniar a v 81. min potvrdil svoju dobrú formu Marko Milinkovič - zavŕšil obrat v prospech Bratislavčanov.

MŠK by na zachovanie nádeje nestačila ani prípadná remíza.

Žilina prehrala po šnúre štyroch triumfov.

Naopak, Slovan dosiahol štvrtý trojbodový zápis v rade. MŠK zdolali po troch nezdaroch za sebou vo vzájomných dueloch, pričom v rámci spomenutej čiernej šnúry nedali ani gól.

Hlasy:

Adrián Guľa (tréner Žiliny): "Do polčasu to bol z našej strany dobrý zápas v dobrom tempe. Gól nám akoby ublížil. V druhom polčase sme stratili hlavu, súper sa dostával do hry, my sme stratili pokoj a jednoduchosť. Slovan hrozil štandardkami, dal z nich gól. Chlieb sa lámal za stavu 1:1 pri Jeličovej šanci. Potom sme dostali druhý gól a nemali sme mentálne sily na to, aby sme zápas zvrátili."

Ján Švehlík (tréner Slovana): "Myslím, že sme videli nadpriemerný ligový zápas v dobrom tempe. Prvú polhodinu boli domáci lepší, boli agresívnejší a v strede poľa a v krídelných priestoroch nás prehrávali. Potom sme začali hrať svoju hru, v druhom polčase sme podali výborný ofenzívny výkon, strelili sme aj góly a zaslúžene sme vyhrali."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Žilina už bez šance na titul, prehrala so Slovanom