Žilina získala zaujímavú posilu. Do klubu prišiel reprezentant Azerbajdžanu

(Autor: Facebook)
SITA|10. feb 2017 o 16:31

Odchovanec Zenitu Petrohrad pútal pozornosť viacerých klubov, prezradil tréner lídra Fortuna ligy Adrián Guľa.

ŽILINA. V tíme lídra jesennej časti najvyššej slovenskej futbalovej súťaže MŠK Žilina avizovali, že pred jarnou časťou sezóny 2016/2017 chcú vystužiť ofenzívne rady mužstva. Po angažovaní devätnásťročného mládežníckeho reprezentanta Samuela Mráza z FK Senica (nedávno uzavrel 3,5-ročnú zmluvu, pozn.) prišla pod Dubeň aj zahraničná akvizícia - Ramil Tejdurovič Šejdajev.

Informuje o tom klubový web MŠK.

Dvadsaťročný azerbajdžanský útočník sa dohodol s MŠK Žilina na jedenapolročnom hosťovaní do 30. júna 2018.

Šejdajev je rodákom z ruského Petrohradu, kde aj začínal s futbalom. Za Zenit odohral päť ligových duelov, väčšinou nastupoval za jeho rezervu. V roku 2015 hosťoval v Rubine Kazaň.

V júli 2016 podpísal štvorročný kontrakt s tureckým Trabzonsporom, ktorého je kmeňovým hráčom spolu so Slovákmi Jánom Ďuricom a Matúšom Berom.

Talentovaný zakončovateľ na mládežníckej úrovni reprezentoval Rusko. Bol členom tímov do 17, 19 aj 21 rokov. V 36 zápasoch strelil 24 gólov.

Vlani prijal ponuku reprezentovať Azerbajdžan, za ktorý medzi seniormi odohral dosiaľ tri stretnutia.

"O mladého reprezentanta Azerbajdžanu, ktorý v Turecku nedostával dostatok priestoru, sme sa zaujímali už dlhšie. Odchovanec Zenitu Petrohrad pútal pozornosť viacerých klubov," hovoril tréner Žilinčanov Adrián Guľa.

"Pre jeho angažovanie sme sa rozhodli aj kvôli klubovej filozofii, ktorej prioritou je práca s mladými, progresívnymi hráčmi. Sme veľmi radi, že sa chcel k tímu pripojiť čo najskôr. Tešíme sa na vzájomnú spoluprácu."

Hovoril som s Jánom Ďuricom a Matúšom Berom, ktorí mi prezradili, že na Slovensku je Žilina vnímaná ako veľký klub.


Ramil Šejdajev, futbalista z Azerbajdžanu

"Som šťastný, že už môžem byť s tímom. Je to pre mňa dobrá voľba aj do budúcnosti a príležitosť znovu pravidelne hrávať a pomôcť klubu. Hovoril som s Jánom Ďuricom a Matúšom Berom, ktorí mi prezradili, že na Slovensku je Žilina vnímaná ako veľký klub. V aktuálnej sezóne strieľa veľa gólov, čo je pre útočníka výborné. Verím najmä, že budem pravidelne hrávať," uviedol Šejdajev a doplnil:

"Dúfam, že spolu budeme víťaziť, získame titul a kvalifikujeme sa čo najďalej aj v európskych pohároch. Prvý pocit je veľmi dobrý, tréner Guľa vie zavtipkovať, nálada je medzi chalanmi, zdá sa, dobrá. Ide však z neho prirodzený rešpekt, čo sa mi páči. Už sa teším na napredovanie v Žiline," dodal Šejdajev.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Žilina získala zaujímavú posilu. Do klubu prišiel reprezentant Azerbajdžanu