Počítajú s ním do budúcnosti. Žilina získala talentovaného hráča z Litvy

(Autor: Facebook)
SITA|23. jan 2017 o 20:49

Eligijus Jankauskas podpísal na Slovensku zmluvu do 30. júna 2021.

ŽILINA. Líder aktuálneho ročníka slovenskej futbalovej Fortuna ligy MŠK Žilina získal do kádra litovského mládežníckeho reprezentanta Eligijusa Jankauskasa.

Informuje o tom web MŠK, ktorý dodáva, že Jankauskas podpísal kontrakt s platnosťou do 30. júna 2021.

Osemnásťročný talentovaný krídelník absolvoval úspešnú dvojtýždňovú skúšku, s mužstvom odcestoval aj na prebiehajúce sústredenie do Turecka.

Futbalisti Žiliny odcestovali na sústredenie do Turecka.

Naposledy pôsobil vo vlasti v FK Suduva Marijampole. Nie je v príbuzenskom vzťahu s Edgarasom Jankauskasom, trénerom litovskej reprezentácie.

Počítajú s ním do budúcnosti

"Rozhodli sme sa investovať do prestupu mladého, perspektívneho hráča, ktorému chceme dať priestor na adaptáciu. V priebehu skúšky ukázal, že je to talent s prirodzeným futbalovým myslením. Vyznačuje sa technickým spôsobom hry a dobrou prácou v krídelnom priestore, čím sa hodí do nášho kombinačného futbalu," uviedol na margo príchodu hráča športový manažér MŠK Karol Belaník.

Vyznačuje sa technickým spôsobom hry a dobrou prácou v krídelnom priestore, čím sa hodí do nášho kombinačného futbalu.


Karol Belaník, športový manažér MŠK Žilina o novej posile

"Dĺžka zmluvy hovorí, že s ním chceme počítať do budúcnosti. Chceme zvýšiť konkurenčné prostredie v krídelných priestoroch," dodal Belaník.

Žilina je v Litve známa

"Som šťastný, že som u trénerov zanechal dobrý dojem a kluby sa dohodli na mojom prestupe. Chcem v mojej kariére napredovať krok po kroku. Žilina je pre mňa novou výzvou, je to dosiaľ najväčší posun," prezradil mladík.

"V klube všetko funguje na profesionálnej úrovni. V mojom predošlom klube sme hrali podobným spôsobom. Žilina je vo futbalovom prostredí Litvy známa, takže som veľmi rád, že som mohol prestúpiť práve do tohto klubu."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Počítajú s ním do budúcnosti. Žilina získala talentovaného hráča z Litvy