Rodí sa senzácia? Žilina hazarduje s náskokom, Slovan stále vyhráva

Futbalisti Slovana majú na jar skvelú formu.
Futbalisti Slovana majú na jar skvelú formu. (Autor: SITA)
Pavol Spál|12. mar 2017 o 12:21

Žilinčania zaváhali až v troch zo štyroch jarných zápasov Fortuna ligy. Ich najväčší rival všetky vyhral.

BRATISLAVA. Po jeseni sa zdalo, že je o titule rozhodnuté a na jar to bude nuda.

„Musíme zostať pozorní, pokorní, pracovití a sebavedomí,“ upozorňoval tréner MŠK Žilina Adrián Guľa. Jeho tím mal po devätnástich kolách pôvodne pred najväčším rivalom Slovanom až sedemnásťbodový náskok.

Odvtedy sa odohrali na jar iba štyri zápasy a rozdiel je zrazu len päť bodov.

O päť bodov prišli Žilinčania nie vlastnou vinou, spôsobilo to odhlásenie Myjavy zo súťaže. Za ďalšie straty si však líder môže sám.

Žilina prehrala ihneď v prvom kole v Senici (0:2), potom v Podbrezovej (2:2) a naposledy v sobotu 11. marca v Dunajskej Strede iba remizovala (2:2).

Žiline dvojgólový náskok nestačil a remizovala v Dunajskej Strede. Pozrite si, ako vyzeral zápas: fotogaléria

12.3.2017

„Diváci videli výborný zápas. Veľmi dobre sme doň vstúpili a viedli sme aj 2:0. Chlapci išli za víťazstvom, ale nepodarilo sa to," tvrdil po remíze pre médiá Guľa. Jeho tím už v 22. minúte vyhrával o dva góly.

Na zápase bola na slovenské pomery skvelá atmosféra a pomerne vysoká návšteva - viac ako päťtisíc ľudí. "Plusový bod musíme prijať a koncentrovať sa na ďalší súboj,“ dodal Adrián Guľa.

Lepšie karty majú rozdané Žilinčania, my sa pozeráme na seba a ideme od zápasu k zápasu. Žilina je stále pred nami ďaleko.


Róbert Vittek, útočník Slovana

Ako sebavedomý líder však jeho tím na ihrisku nepôsobil. Mimochodom, pred štyrmi mesiacmi v 12. kole vyhrala Žilina nad Dunajskou 6:0, hralo sa však v Senci.

Slovan všetko vyhráva

Kým po devätnástich jesenných kolách stratila Žilina iba sedem bodov (nerátame body za odstúpenie Myjavy), tiež sedem jej chýba už po štyroch jarných. Na žilinskom ústupe môže mať vplyv strata niektorých zranených hráčov, ale to isto nie je všetko.

Minulý týždeň Žilina vypadla nečakane aj v Slovenskom pohári s druholigovou Skalicou.

Slovan, naopak, všetky štyri zápasy v jarnej časti vyhral. Aj keď má herne tiež ešte do ideálu ďaleko, dokázal ich zvládnuť.

„Myslím si, že to bol pre nás veľmi ťažký duel a jeden z najhorších výkonov v tomto roku,“ priznal tréner Slovana Ivan Vukomanovič po výhre 1:0 v Senici.

Vzájomný súboj na Slovane

Súťaž sa tak nezvyčajne dramatizuje, hoci všetky tromfy a náskok má stále Žilina. „Lepšie karty majú rozdané Žilinčania, my sa pozeráme na seba a ideme od zápasu k zápasu. Žilina je stále pred nami ďaleko,“ vyhlásil útočník Slovana Róbert Vittek.

Práve on rozhodol v Senici gólom z penalty.

„V hre je ešte dvadsaťsedem bodov, takže teoretická šanca stále existuje, no nemáme to vo vlastných rukách. Žilina musí dvakrát zaváhať a my musíme všetko vyhrať,“ dodal stredopoliar Slovana Tomáš Kóňa.

Rivalov čaká ešte vzájomný zápas - 22. apríla na pôde Slovana. Doterajšie dva súboje boli vyrovnané. Na Pasienkoch vyhrali slovanisti 1:0, Žilinčania doma 2:1.

O najprekvapivejší obrat v histórii súťaže sa v sezóne 2002/2003 postarala práve Žilina, ktorá sa stala majstrom napriek tomu, že po devätnástom kole strácala na Slovan jedenásť bodov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Rodí sa senzácia? Žilina hazarduje s náskokom, Slovan stále vyhráva