Zeleno-bieli sa posnažia dostať pred ViOn

Po problémoch s trieslom sa už obranca Tatrana naplno zotavil. J. Bartek (v strede) ďakuje trénerovi za dôveru.
Po problémoch s trieslom sa už obranca Tatrana naplno zotavil. J. Bartek (v strede) ďakuje trénerovi za dôveru. (Autor: tasr)
Miroslava Baranová|19. aug 2017 o 00:00

Jantekovci hrajú opäť u súpera. Vonku chcú byť naďalej stopercentní.

PREŠOV. Na prešovských futbalistov čaká v sobotu druhý duel na ihriskách súperov za sebou.

Minulý týždeň sa tešili z výhry v Michalovciach, ktorým znepríjemnili návrat na vlastný štadión.

V 5. kole nastúpia v Zlatých Moravciach proti domácemu ViOnu.

Potvrdiť víťazstvo

Po výhre vo východoslovenskom derby sú Šarišania vonku aj naďalej stopercentní a v nastolenom trende by radi pokračovali.

„Znepríjemniť zápasy by sme chceli každému súperovi. Aj v Michalovciach bolo naším cieľom vyhrať a získať minimálne bod. Sme veľmi šťastní, že sa nám to podarilo. Každý z nás si to na ihrisku odmakal a súboj dopadol víťazne pre nás,“ hovoril prešovský obranca Jakub Bartek.

Tatranisti však doposiaľ získali body iba na ihriskách súperov.

„Je trošku zaujímavé, že uhrávame body vonku a doma sa nám nedarí. Na každý zápas sa ale pripravujeme naplno. Dúfam preto, že víťazstvo z Michaloviec v najbližšom stretnutí potvrdíme,“ pokračoval dvadsaťpäťročný odchovanec 1. FC Tatran, ktorý sa vrátil do zostavy zeleno-bielych po dvoch týždňoch.

V predchádzajúcich dueloch chýbal pre zranenie.

„Dva týždne som bol mimo, mal som problémy s trieslom, ale už som v poriadku. Teší ma, že mi tréner dôveroval a mohol som hneď hrať v základnej zostave. Cítim sa už dobre a som pripravený aj na sobotňajší súboj,“ hlási obranca Bartek, ktorý si pochvaľuje spoluprácu v defenzíve.

„V Michalovciach sme mali iné rozostavenie, vzadu sme boli ako keby traja stopéri. Mne to vyhovovalo, hral som na kraji a s tým mám skúsenosti. Dobre sa mi spolupracovalo aj s Madukom. Jeho úlohou bolo zbierať všetky vysoké lopty a my s Paťom Jackom sme mali behať okolo neho, takže na nás ostala taká špinavá robota, ale malo to úspech.“

Súboj tabuľkových susedov

Zlaté Moravce-Vráble majú na svojom konte rovnako ako Tatran šesť bodov.

ViOn zatiaľ vyhráva na domácom trávniku, kde zdolal medailistov z minulej sezóny – Ružomberok aj majstrovskú Žilinu. So „šošonmi“ uspeli aj „koňare“, ktorí naopak doposiaľ zbierajú body iba vonku.

Prešovčania sú v priebežnej klasifikácii Fortuna ligy na šiestom mieste, zverenci trénera Juraja Jarábka figurujú s lepším skóre na piatej pozícii.

„Verím, že si aspoň bod odnesieme. V tabuľke je ViOn pred nami len o skóre a keby sme súboj zvládli, môžeme sa dostať pred nich. Budeme sa snažiť a ja verím, že nám to vyjde.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Zeleno-bieli sa posnažia dostať pred ViOn