Slovenská reprezentácia začne na budúcom šampionáte boje zrejme v Košiciach

(Autor: TASR/Milan Kapusta)
Patrik Fotta|14. máj 2018 o 13:10

V neprospech Košíc hrá kapacita štadióna.

Agentúrny text sme nahradili autorským článkom redakcie Korzára.

KOŠICE. Slovenskí hokejoví reprezentanti by podľa zákulisných informácií Vincenta Lukáča mali odohrať základnú skupinu na budúcoročných majstrovstvách sveta v Košiciach.

Pre denník Korzár to Vincent Lukáč prezradil už pred niekoľkými dňami.

Chceli sme si to overiť aj u predstaviteľov Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) , ale tí na naše otázky ohľadom MS 2019 doteraz nereagovali.

Správu však v pondelok zatiaľ neoficiálne potvrdil aj denník Šport, podľa ktorého ide už o hotovú vec, že Slováci odohrajú skupinu v Košiciach.

Ani pre Šport sa však k tejto veci šéfstvo SZĽH zatiaľ nechcelo vyjadrovať.

Oslovili sme preto bývalých hokejistov, ktorí v minulosti hrávali za Košice, ako by prijali správu, že sa Slovensko predstaví o rok na MS v základnej skupine v Steel Aréne.

Mrzí ho neúčasť Maďarov

Dvojnásobný majster sveta v drese Československa Vincent Lukáč, ktorý za Košice odohral 13 sezón, má informáciu o tom, že Slovensko bude hrať o rok na domácich MS zo spoľahlivého zdroja.

"Nový prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Martin Kohút je veľmi dobrý človek, s ktorým sa poznám a sme v kontakte. Práve od neho mám informáciu, že slovenská reprezentácia bude hrať o rok základnú skupinu v Košiciach. Keďže Martin je východniar, zabojoval pre nás všetkých, aby sme mali v Košiciach našu reprezentáciu. Ak sa to potvrdí a ja verím, že áno, budeme sa mať na čo tešiť," povedal Lukáč.

Jediným negatívom budúcoročných MS na Slovensku je podľa košického rodáka neúčasť Maďarska na šampionáte.

"Veľmi ma mrzí, že Maďari sa neprebojovali do A kategórie, pretože ich od toho delilo 15 sekúnd. Ak by sa zúčastnili MS na Slovensku som si istý, že by to bolo výborné nielen pre fanúšikov a plné štadióny ale aj pre biznis ako taký. Či už by hrali v Bratislave alebo v Košiciach určite by výrazne pomohli k zvýšeniu návštevnosti," uviedol Lukáč.

Liba dúfa, že lístky nebude musieť zháňať

Podľa Igora Libu, ktorý s Košicami získali dva federálne tituly a jeden slovenský, by bola pre fanúšikov skvelá správa, ak by Slovensko hralo o rok základnú skupinu v Košiciach.

"Som si istý, že každý jeden zápas na Slovensko by bol v Steel Aréne vypredaný. Najmä pre fanúšikov z celého východného Slovenska by to bolo výborné. Som za to, aby Slovensko odohralo základnú časť v Košiciach a play-off aby sa hralo v Bratislave. Košice sú hokejové mesto a myslím si, že fanúšikovia by si to zaslúžili," skonštatoval Liba, ktorý verí, že by sa k lístkom na zápasy slovenskej reprezentácie mohol dostať.

"Pevne dúfam, že nebudem lístky musieť horko-ťažko naháňať, ale za to všetko čo som spravil pre hokej sa mi nejaké ujdú. Určite by som si rád išiel pozrieť našich hokejistov na živo."

Zůbek: Treba si počkať na oficiálne rozhodnutie

Slovenskú reprezentáciu v Steel Aréne by počas budúcoročných MS privítal aj športový manažér HC Košice Pavol Zůbek, ktorý v drese oceliarov získal jeden federálny a dva slovenské tituly.

"Pamätám si, že v roku 2011 sa špekulovalo o možnosti, aby Slovensko odohralo aspoň jeden zápas v Košiciach. Ľudia by si zaslúžili vidieť domáce mužstvo a ja osobne by som sa tomu potešil. Vieme, že v roku 2011 sa našlo zopár argumentov, prečo sa to nedalo a tak by som si ešte počkal na oficiálne rozhodnutie. Veľmi to východu prajem vidieť našich reprezentantov naživo počas MS," povedal Zůbek a dodal: "Bolo by to ešte o to krajšie, ak by v národnom tíme bolo tak veľa východniarov ako je tam teraz. Chlapci sa musia snažiť aby sa aj o rok dostali do výberu hlavného trénera. Bolo by to pekné."

Podľa Bartoša by mali radosť najmä deti

Len nedávno zavesil korčule na klinec vynikajúci útočník Peter Bartoš, ktorý získal s oceliarmi päť majstrovských titulov.

"Som si istý, že ľudí z Košíc a okolia by to veľmi potešilo, ak by Slovensko hralo o rok skupinu v Steel Aréne. Určite by sa bolo na čo pozerať. Určite by obrovskú radosť mali najmä deti, ktoré by mohli naživo vidieť svojich obľúbených hráčov. Ak by tu aj nebola naša reprezentácia ale hrala by sa tu zaujímavá skupina s atraktívnymi tímami určite by si ľudia našli cestu na štadión, pretože záujem o MS je vždy veľký," povedal Bartoš, ktorý verí, že Slovensko by mohlo na druhých domácich MS dosiahnuť väčší úspech ako pred siedmimi rokmi.

"Počas domácich MS je na hráčov obrovský tlak, ktorý môže zväzovať ruky. Na druhej strane ich to môže aj veľmi motivovať ako sme videli nedávno vo Francúzsku alebo teraz v Dánsku, keď domáce tímy vybičovali diváci k skvelým výkonom."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Slovenská reprezentácia začne na budúcom šampionáte boje zrejme v Košiciach