Z Chorvátska priniesli tri zlaté medaily

Nevracali sa naprázdno. Košičania brali cenné kovy.
Nevracali sa naprázdno. Košičania brali cenné kovy. (Autor: archív Guard Klubu)
Sportnet|17. feb 2017 o 00:00

V Karlovaci sa uskutočnil Európsky pohár WAKO v kickboxe. Zápasili aj Košičania.

KOŠICE. Uplynulý víkend patril v chorvátskom Karlovaci kickboxu, keď sa v športovej hale Mladost uskutočnil 4. ročník Európskeho pohára WAKO. Turnaja sa zúčastnila aj sedemčlenná pretekárska výprava košického Guard klubu.

Na podujatí, na ktorom sa prezentovalo 2 064 štartujúcich z 28 krajín (187 klubov), vybojovali pekné výsledkové klubové skóre: 3 zlaté, 4 strieborné a 2 bronzové medaily.

Košický tím tvorili najmä mládežníci, starší kadeti (Sarah Saloňová, Adrián Čulík, Réka Harajdová), juniori (Ladislav Maruscsák, Vanesa Knížková, Vanesa Vincová) a jeden senior (Matej Višnai).

Dve zlaté medaily si z Karlovacu odnáša aktuálna majsterka sveta pre rok 2016 z írskeho Dublinu Sarah Saloňová (nominovaná aj ako Nádej Športovej osobnosti Košíc 2016), keď vcelku jednoznačne zvalcovala všetky svoje súperky v light contact aj kick light do 60 kg.

Ďalšie zlato si priniesol z Európskeho pohára nováčik, Adrián Čulík, ktorý si po vyradení v eliminačných súbojoch v light contact spravil chuť v kick light do 63 kg a po veľmi dobrých a technicky a takticky stupňujúcich výkonoch vo finále porazil maďarského reprezentanta Bolfána, ktorý ho v light contact vyradil v prvom kole.

Dve striebra si vybojovala aj Réka Harajdová (aktuálna vicemajsterka sveta 2016) v light a kick light do 50 kg, u ktorej sa prejavil prechod do vyššej váhovej kategórie.
Veľmi dobre jej asistovala juniorka Vanesa Knížková striebrom v kick light a bronzom v light contact do 60 kg.

Striebro si taktiež vybojoval po niekoľkoročnej prestávke navrátivší sa Matej Višnai (náš prvý slovenský juniorský majster sveta WAKO spred desiatich rokov) v light contact mužov do 94 kg.

Zabojoval aj junior Laco Maruscsák v kick light do 63 kg, keď sa mu po vypadnutí v light contact podarilo uchmatnúť bronz v tejto veľmi ťažkej a obsadenej kategórii.

Nováčikovskú daň naplno zaplatila Vanesa Vincová, ktorá pri svojej vôbec prvej medzinárodnej previerke zbierala skúsenosti.

„Pre pretekárov to bol začiatok prípravy a zápasových previerok, ktoré by mali vyústiť do nominácie a účasti na majstrovstvách Európy juniorov a kadetov. Tie sa uskutočnia v septembri v macedónskom Skopje. Podľa výsledkov, ale aj podľa výkonov možno hodnotiť, že táto misia dopadla veľmi dobre,“ skonštatoval predseda Guard klubu Košice Peter Onuščák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Z Chorvátska priniesli tri zlaté medaily