Dunajská Streda jediným gólom zdolala Nitru, Sereď podľahla Michalovciam

Zľava v popredí: Dino Špehar z ŠKF iClinic Sereď a Peter Kolesár MFK Zemplín Michalovce počas futbalového zápasu 17. kola základnej časti Fortuna ligy 2019/2020 medzi ŠKF iClinic Sereď - MFK Zemplín Michalovce.
Zľava v popredí: Dino Špehar z ŠKF iClinic Sereď a Peter Kolesár MFK Zemplín Michalovce počas futbalového zápasu 17. kola základnej časti Fortuna ligy 2019/2020 medzi ŠKF iClinic Sereď - MFK Zemplín Michalovce. (Autor: AP/Martin Medňanský)
TASR|30. nov 2019 o 16:36

Zlaté Moravce-Vrále proti Senici skončili bezgólovo.

BRATISLAVA. - V úvodnom sobotňajšom stretnutí 17. kola základnej časti slovenskej futbalovej Fortuna ligy 2019/2020 triumfovala vicemajstrovská Dunajská Streda nad Nitrou 1:0.

Na Žitnom ostrove padol rozhodujúci zásah až v 63. min, keď skóroval Marko Divkovič. Krátko predtým nepremenil pokutový kop panamský reprezentant Eric Davis.

Dunajskostredčania v zápase dominovali, v štatistike streleckých pokusov dokonca výrazne 19:1 a hostí viackrát podržal výborne chytajúci gólman Dávid Šípoš.

Michalovce dosiahli pod vedením nového hlavného trénera Jozefa Majoroša druhé víťazstvo. Po minulotýždňovom triumfe nad dunajskostredským tímom (5:0) tentoraz zabrali naplno v Myjave proti Seredi.

Hostia z východu republiky rozhodli o víťazstve až v úplnom závere stretnutia. V 80. min skóroval Modibo Sidibe a trojbodovú poistku pridal v nadstavenom čase Armen Hovhannisjan.

Z cenného triumfu na trávniku súpera sa radoval aj nováčik z Pohronia, ktorý na žilinskom štadióne ozbíjal AS Trenčín po výsledku 1:0. Iba druhé víťazstvo v aktuálnom ligovom ročníku pre Pohronie zariadil krátko pred prestávkou András Mészáros.

V zostávajúcom sobotňajšom dueli medzi zlatomoraveckým FC ViOn a Senicou sa zrodila bezgólová remíza.

FC DAC 1904 Dunajská Streda - FC Nitra 1:0 (0:0)

Gól: 64. Divković.

Rozhodovali: Kráľovič - Vorel, Žákech, 7189 divákov

FC DAC: Jedlička - Blackman, Oravec, Beskorovajnyj, Davis - M. Vida, Oravec - K. Vida, Fábry (89. Šimčák), Divković - Ramirez

FC Nitra: Šípoš - Kuník (46. Dubeň), Farkaš, Podhorín - Bilovský, Faško - Fabiš, Gatarić (71. Štefanec), Magda - Ristovski, Chobot (61. Šefčík)

Hlasy trénerov:

Peter Hyballa, tréner DAC-u: "Vedeli sme, že to bude ťažký zápas, Nitra sa stiahne do defenzívy. V prvom polčase najväčšia šanca patrila hosťom. Bol to ťažký polčas po ťažkom týždni, po prehre v Michalovciach.

V druhom polčase to bolo herne lepšie. Spravili sme zmenu v zostave a to nám pomohlo, mali sme veľa šancí. Prešli sme aj krízovou situáciou pri zahodenej penalte. Čo môžem vyzdvihnúť, to bol najmladší tím v histórii DAC-u. Kompliment hráčom, ako zvládli dnešný zápas."

Gergely Geri, tréner Nitry: "Gratulujem domácim, ukázali, kde je ich kvalita. Vedeli sme, že musíme byť pozorní v defenzíve. Mali sme aj šancu, škoda že sme ju nepremenili, dodalo by nám to viac síl. Tlak domácich sa stupňoval.

Prvý zlomový moment - penaltu - sme ustáli. Súper nás potrestal zo šance. Opäť sme prešli na dobrú defenzívu, ale v prechodovej fáze sme boli zlí, hráči boli nervózni. Chlapcom gratulujem, urobili všetko pre dobrý výsledok, dnes to na bodový zisk nestačilo."

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - FK Senica 0:0

Rozhodovali: Ziemba - Bobko, Vitko, ŽK: Asanović, Gustavo, Čögley, Duga, Pintér - Baumgartner, de Assis, 1138 divákov

Zlaté Moravce-Vráble: Pindroch - Brašeň, Pintér, Asanović, Čögley - Švec (46. Gustavo), Sloboda, Duga (82. Oliveira), Kovaľ (77. Rodrigues Junior) - Ďubek - Jarovič

Senica: Vorel - Dias, Didiba, Addo, de Assis - Cvek, Klapan, Yenne - Baumgartner (82. Ramiréz) - Castaňeda, Akinyoola

Hlasy trénerov:

Karol Praženica, tréner ViOn-u: "Na ťažkom teréne sa dnes lepšie pohybovali hostia. Po polčase sme preto museli zmeniť rozostavenie. Druhý polčas sme hrali lepšie, kopali sme 11 rohových kopov, ale naša efektivita je nízka. Nakoniec súper v nadstavenom čase trafil brvno aj tyč, napriek tomu si myslím, že remíza je spravodlivá."

Michal Ščasný, tréner Senice: "Pre mňa osobne, aj pre mužstvo, strata dvoch bodov. Hrali sme dobrý futbal, ale chýbala nám nadstavba. Keď nedáte góly nemôžete vyhrať, dnes to bol šesťbodový zápas, z ktorého však máme iba bod."

AS Trenčín - FK Pohronie 0:1 (0:1)

Gól: 45.+ Mészáros. ŽK: Kleščík, Koolwijk, El Madioui, Šulek - Mazan, Abrahám.

Rozhodovali: Micheľ - Ádám, Jekkel, 234 divákov

Trenčín: Šemrinec - Šulek, Koolwijk (85. Letenay), Kleščík, Skovajsa - El Mahdioui - Roguljič, Corryn - Van Kessel, Čatakovič, Comvalius (59. Kadák)

Pohronie: Jenčo - Dzurík, Nosko, Jacko, Župa - Sedláček, Pellegríni - D. Hrnčár (60. Blahút), Klec (79. Badolo), Mazan - Mészáros (64. Abrahám)

Hlasy trénerov:

Norbert Hrnčár, tréner Trenčína: "Počas celého zápasu sme dobýjali hlboký obranný val súpera. Chýbalo mi od hráčov viac kreativity a dôrazu v situáciách vpredu. Veľmi ťažko sme sa presadzovali do gólových šancí. Súper strelil gól, my, bohužiaľ, nie."

Mikuláš Radványi, tréner Pohronia: "Som veľmi rád, že sa nám konečne podarilo vyhrať. Hráči v minulých týždňoch pracovali na tréningoch fantasticky a už bolo načase, aby za to boli odmenení. Získali tri body a bude dôležité, aby ich potvrdili doma budúci týždeň. Zápas sme dobre takticky zvládli, súpera sme do vyložených šancí nepustili. Dali sme gól, vyhrali sme, a to nás teší. Sme na začiatku cesty, verím, že nám tri body pomôžu v kabíne."

ŠKF iClinic Sereď - MFK Zemplín Michalovce 0:2 (0:0)

Zápas sa hral na Myjave.

Góly: 80. Sidibé, 90+3- Hovhannisyan.

Rozhodoval: Smolák, ŽK: Metalsi, Lukáčik - Hovhannisyan. 247 divákov.

ŠKF iClinic Sereď: Iliev - Dabó, Ba, Hučko, Slaninka - Pankaričan (46. Rorič), Lukáčik (82. Nascimento), Iván, Metalsi - Morong, Špehar (61. Louka)

MFK Zemplín Michalovce: Kira - Rota, Carrillo, Soler, Vojtko - Grič - Danko (89. Kountouriotis), Savvidis, Garcia, Kolesár (74. Žofčák) - Sidibé (90.+ Hovhannisyan)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Dunajská Streda jediným gólom zdolala Nitru, Sereď podľahla Michalovciam