Futbalový Slovan mení trénera, Vukomanoviča strieda Ševela

Na lavičke Slovana Bratislava pokračuje Ivan Vukomanovič.
Na lavičke Slovana Bratislava pokračuje Ivan Vukomanovič. (Autor: TASR)
Sportnet|30. okt 2017 o 13:25

Možnosť trénovať najúspešnejší slovenský klub je pre mňa česť a zároveň veľká výzva, hovorí nový tréner.

BRATISLAVA. Slovenský futbalový klub ŠK Slovan Bratislava odvolal z funkcie hlavného trénera Ivana Vukomanoviča. Novým trénerom sa stal Martin Ševela. Iné zmeny v realizačnom tíme nenastali.

V jeho prospech zavážili výsledky, ktoré dosiahol v svojom predošlom pôsobisku a taktiež progresívny herný štýl, ktorý ordinoval svojim zverencom.


Ivan Kmotrík, viceprezident Slovana o Martinovi Ševelovi

Informáciu priniesol oficiálny web fortunaligistu.

„Po neuspokojivých výsledkoch a predvádzanej hre sme sa s Ivanom Vukomanovičom dohodli na ukončení spolupráce. Ivanovi Vukomanovičovi ďakujeme za odvedenú prácu v Slovane a prajeme mu veľa úspechov v osobnom i pracovnom živote," povedal pre klubovú stránku Slovana Bratislava viceprezident Ivan Kmotrík mladší.

Hráči dostali kolektívnu pokutu

Slovan v ostatných piatich ligových vystúpeniach získal päť bodov. V tabuľke figuruje na treťom mieste s 10-bodovým mankom na vedúci Spartak Trnava.

"Za zlé výsledky i hru sú samozrejme zodpovední aj hráči, ktorí dostali kolektívnu pokutu 50-tisíc eur. Zároveň chcem vyvrátiť medializované informácie o konflikte hráčov a trénera Vukomanoviča po zápase so Senicou. Tieto informácie nie sú pravdivé,“ dodal Ivan Kmotrík ml.

Martin Ševela bol bez práce od septembra, keď s ním rozviazal kontrakt AS Trenčín. So Slovanom podpísal trojročnú zmluvu.

"Je to rodený Bratislavčan, hrával za Slovan, má k nemu vzťah a pozná prostredie. V jeho prospech zavážili výsledky, ktoré dosiahol v svojom predošlom pôsobisku a taktiež progresívny herný štýl, ktorý ordinoval svojim zverencom," odôvodnil angažovanie Martina Ševelu viceprezident klubu.

Ševela: Slovan má najkvalitnejší káder

Štyridsaťjedenročný Ševela v ostatných rokoch dvakrát získal double s AS Trenčín (v sezónach 2014/2015 a 2015/2016)

Ševela premiérovo povedie tréning Slovana v utorok dopoludnia. „Som veľmi šťastný, že som podpísal zmluvu so Slovanom Bratislava. Absolvovali sme viacero rokovaní, kde sme diskutovali o súčasnosti i budúcnosti tohto klubu. Myslím si, že Slovan má v súčasnosti najkvalitnejší káder v lige," vyhlásil.

"Viem, že máme na zimu vytypované konkrétne posily a všetko sú to veľmi kvalitní futbalisti. Možnosť trénovať najúspešnejší slovenský klub je pre mňa česť a zároveň veľká výzva. Vraciam sa domov do Bratislavy, za Slovan som v minulosti hral a mám naň len dobré spomienky. Od zajtra sa pustíme do tvrdej práce, aby sme dostali toto mužstvo tam, kam v lige patrí," uzavrel Ševela.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Futbalový Slovan mení trénera, Vukomanoviča strieda Ševela