Volejbalový charitatívny turnaj pomohol deťom

(Autor: Eva Vitikáč Batešková, Ľubomír Vitikáč)
Sportnet|9. jan 2018 o 00:00

Konal sa už štvrtý ročník podujatia.

PREŠOV. Volejbaloví nadšenci opäť po roku naplnili myšlienku „Pomáhať si treba“. Od skorého rána sa dňa 28. decembra 2017 stretli na ZŠ Sibírska, aby si uctili spomienku na zosnulého hráča – profesora Jozefa Nováka – Marcinčina, vzájomne si zahrali volejbalové zápasy, podporili životom skúšané deti a potešili sa z kultúrneho programu.

Na tomto IV. ročníku bolo zúčastnených 16 družstiev z rôznych kútov Slovenska – Kežmarok, Levoča, Spišská Nová Ves, Vranov nad Topľou, Ruská Nová Ves a Prešov.

Po kvalitnom celodennom zápolení sa na III. mieste umiestnilo družstvo Draci Future – Prešov, II. miesto obsadilo družstvo Dávno sme sa nevideli – Spišská Nová Ves a I. miesto získalo družstvo Jasmine – Vranov nad Topľou.

Jednou z obdarovaných bola milá rodinka Múdrych, ktorí vlakom pricestovali z obce Teplička (okres Spišská Nová Ves).

Gabriel, 11-ročný syn statočne bojuje so svojím neľahkým onkologickým osudom. Napriek jeho ťažkej životnej situácii je to veselý a milý mladý chlapec, ktorému sme s radosťou aspoň takto pomohli.

Druhá polovica výťažku bola venovaná OZ Športom k radosti Prešov. Združenie podporuje deti aj po onkologickej liečbe.

Príspevok plánuje použiť na vykrytie časti výdavkov pre Letnú ONKO olympiádu detí do 18 rokov, ktorá sa bude konať vo Varšave v auguste 2018. Vyzbieraný výťažok od účastníkov volejbalového turnaja sa rozdelil obom obdarovaným pričom jeho celková výška bola 852 eur.

Kultúrny program nám spríjemnila gitaristka Miška so svojimi spoluhráčmi, ktorá bola jednou z obdarovaných a to v roku 2014.

Pozitívnu energetickú dávku folklóru nám doplnil folklórny súbor Šebeš z Vyšnej Šebastovej.

Článok zverejnil týždenník MY Prešovské noviny.

Veľká predplatiteľská súťaž týždenníkov MY.
Veľká predplatiteľská súťaž týždenníkov MY. (Autor: archív)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Volejbalový charitatívny turnaj pomohol deťom