Vedel som, že obijem stromy alebo skórujem, hovorí adept na gól roka

Michal Šášky|7. jan 2021 o 10:00

Futbalnet predstavuje hráčov, ktorí sa uchádzajú o honor najkrajšieho gólu roka 2020.

STRÁŽSKE. Už sa zdalo, že rohový kop ostane nevyužitý. V tom sa ale do lopty oprel krídelník Vladislav Lipovský a spoluhráči zo štvrtoligového ŠK Strážske jasali.

Jeho gól z tridsiatich metrov patrí medzi najkrajšie, ktoré padli na slovenských trávnikoch v roku 2020. Dostal sa tiež do výberu TOP 10 najkrajších gólov v amatérskych súťažiach na Slovensku. O víťazovi súťaže môžete ešte stále rozhodnúť prostredníctvom hlasovania.

Koľko ho gól stál? Nepamätá si, kúpil fľašu

Na stretnutie z úvodu októbra si živo pamätá. Možno aj preto, že kvôli pandémii koronavírusu už odvtedy žiadny ďalší majstrovský zápas neodohral.

„Kopali sme roh a ja som stál vzadu. Lopta sa odrazila a spoluhráč ju posunul mne. Mierne skákala a moja prvá myšlienka bola - vystreliť. Išiel som do toho s tým, že buď obijem niekde stromy za štadiónom, alebo to tam padne. A padlo,“ usmieva sa Vladislav Lipovský.

Po zápase bol 23-ročný mladík, pochopiteľne, hlavnou hviezdou.

„Spoluhráči ma chválili, predsa taký gól často nepadá. Po zápasoch si tradične sadneme, dupľom, keď sa vyhrá. Musel som chalanov pozvať, nejaká fľaša padla, ale koľko som v ten večer minul, to si nepamätám. Najdôležitejšie bolo, že som pomohol k víťazstvu,“ dodal hrdo.

O ankete sa dozvedel od otca

Parádny zásah do siete Kráľovského Chlmca vtedy obletel internet. Niet preto divu, že sa dostal až do koncoročnej súťaže.

„V deň, keď na Futbalnete vyšla táto anketa, mi volal otec z roboty, že ma tam zahliadol. Ostal som prekvapený. Predsa len, byť v najlepšej desiatke gólov roka, to som nečakal,“ skromne poznamenal.

Lipovského zásah patrí medzi najväčších favoritov v súťaži. Jeho protihráč z daného duelu však tiež zaujal v inom zápase štvrtej ligy.

„Videl som všetky góly a musím priznať, že viaceré zásahy boli kvalitné a mnohé krajšie ako moje. Mne sa najviac páčil gól Attilu Kaška z Kráľovského Chlmca, kde si obhodil dvoch protihráčov a krížnou strelou trafil. A aj prvý gól Jambora zo Žiliny stál za to,“ menoval Lipovský.

Po škole do sveta

Pred desiatimi rokmi mal všetky predpoklady začať veľkú kariéru. Od žiackych čias pôsobil v Michalovciach, dnešnom účastníkovi Fortuna ligy, ale v staršom doraste sa vrátil späť do Strážskeho.

„V Michalovciach som prešiel cez viacero trénerov, dali mi všetko. Naučili ma milovať futbal a hrať ho na tej úrovni, na ktorej ho hrám. Síce len v regionálnej súťaži, ale som tam spokojný,“ tvrdí fanúšik Liverpoolu a Barcelony.

Na trefu, ktorú v októbri predviedol, by bol pyšný ktorýkoľvek zo strelcov Zemplínčanov. Na život profesionálneho futbalistu už ale nemyslí.

„Michalovce poctivo sledujem, aj dianie v klube, aj zvyknem zájsť na tribúny. Ale obliecť si niekedy ich dres? To už asi nie je reálne. Hrali sme však proti nim toto leto prípravný zápas na hlavnom ihrisku. Aj keď sme prehrali 0:4, bol to zážitok,“ prezradil s úsmevom.

Autora jedného z najkrajších gólov roka možno neuvidíte na ihriskách najvyšších súťaží, ale nie je vylúčené, že ho raz stretnete na vlastnej dovolenke.

„Som aktuálne v piatom ročníku na Technickej univerzite v Košiciach, kde študujem geoturizmus, teda cestovný ruch. Píšem diplomovku a pokiaľ situácia dovolí, tento rok budem mať štátnice. Rád by som pri tomto obore zostal, či na Slovensku, alebo v zahraničí, trebárs ako delegát,“ uzavrel Lipovský.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Vedel som, že obijem stromy alebo skórujem, hovorí adept na gól roka