Rozohrávka, strela, zásah. Padli aj krajšie góly, tvrdí skromne talent Žiliny

Ivan Mriška|5. jan 2021 o 10:00

Futbalnet predstavuje hráčov, ktorí sa uchádzajú o honor najkrajšieho gólu roka 2020.

Foto: MŠK Žilina

ŽILINA. Loptu napálil na bránku priamo z rozohrávky, na prekvapenie všetkých skončila v sieti.

Zásah sedemnásťročného futbalistu MŠK Žilina by sa mohol stať najkrajším gólom roka 2020.

Jambor: Zaskočili ste ma

Výnimočný kúsok Timoteja Jambora sa dostal do výberu TOP 10 najkrajších gólov v amatérskych súťažiach na Slovensku v roku 2020. Ešte stále môžete hlasovaním rozhodnúť o jej víťazovi.

„Zaskočili ste ma, nečakal som to. Určite padli aj krajšie góly. Keď som sa dostal až sem, verím, že skončím v najlepšej trojke,“ povedal futbalový talent.

V zápase 7. kola I. ligy staršieho dorastu medzi Popradom a Žilnou strelil Jambor všetky tri góly hostí, všetky pohladili dušu futbalového fanúšika. Druhý dal hneď po rozohrávke v stredovom kruhu, krátko po góle domácich.

„Spoluhráči mi kričali, že brankár zle stojí. Mal som dosť sily a podarilo sa mi trafiť bránku,“ opísal svoj zásah.

„Klobúk dole pred Timotejom. Mal odvahu zariskovať a vyplatilo sa mu to. Vďaka jeho pekným gólom sme si odviezli bod,“ pred časom komentoval remízu 3:3 v Poprade tréner MŠK Žilina U19 Ivan Belák.

Priazeň fanúšikov

S futbalom začínal Jambor v rodnom Svite, kde pôsobil do 12-tich rokov. Potom sa presunul do Prešova, kde si zahral vo všetkých žiackych kategóriách.

Jeho otec Milan Jambor si v najvyššej súťaži obliekol dres Tatrana Prešov, FC Košice či Matadoru Púchov. Fanúšikovia si ho pamätajú ako strelca púchovského gólu v pamätnom zápase Pohára UEFA proti FC Barcelona (1:1).

Jambor junior prišiel v pätnástich rokoch do Žiliny, kde hráva za dorast a je tiež súčasťou hlavného tímu.

Jeho gól z polovice ihriska zdieľalo na sociálnych sieťach množstvo fanúšikov.

„Spoluhráči mi gratulovali, čo si veľmi vážim. Tešili sa so mnou. Je to akési zadosťučinenie za prácu v tréningoch a motivácia do ďalšej práce,“ prezradil.

Hoci má Jambor len 17 rokov, už pravidelne nastupuje aj v drese A-tímu MŠK Žilina.

„Ďakujem za príležitosť, no mojím cieľom je hrávať ešte viac. Verím, že dostanem ešte viac minúť a budem sa môcť vďaka tomu posúvať. Dúfam tiež, že si udržím stabilné miesto v reprezentácii,“ povedal o svojich ambíciách.

Správna cesta Žiliny

Žilina je známa tým, že tu dozrelo viacero slovenských reprezentantov, ktorí dnes hrajú v špičkových európskych ligách. Najväčšou osobnosťou je Milan Škriniar, hráč talianskeho Interu Miláno.

„Všetko sa začína od mládeže. Dobre sa tu pracuje, čo sa potom naplno ukáže v dospelosti. Aj v Žiline máme pár legionárov, ale páči sa mi, že priestor dostávajú tiež naši mladí hráči. Je to správna cesta. Azda to pomôže aj mojej kariére a možno si zahrám raz vo veľkom klube. To je však ešte ďaleko, prioritou je teraz áčko Žiliny,“ uzavrel Jambor.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Rozohrávka, strela, zásah. Padli aj krajšie góly, tvrdí skromne talent Žiliny