Nie sme na trhu, ale v Lige majstrov, hneval sa tréner Weiss

Tréner Vladimír Weiss st. počas zápasu ŠK Slovan Bratislava - Shamrock Rovers, Liga majstrov.
Tréner Vladimír Weiss st. počas zápasu ŠK Slovan Bratislava - Shamrock Rovers, Liga majstrov. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|7. júl 2021 o 22:45

Slovan vyhral, ale mohol aj viac.

BRATISLAVA. Keď pri úvodnej otázke novinár zagratuloval Vladimírovi Weissovi staršiemu k víťazstvu nad Shamrockom Rovers, tréner Slovana zareagoval rezolútne. 

„Cieľ ešte splnený nie je. Cieľom je postup. Po výhre 2:0 to však máme vo vlastných rukách,“ naznačil Weiss na tlačovej konferencii. 

Futbalisti Slovana majú po úvodnom zápase prvého predkola Ligy majstrov k postupu bližšie. Trénera Slovana však mrzí, že rozdiel v skóre nie je výraznejší. 

„Mali sme vyhrať 3:0 či 4:0. Škoda Vladovej penalty i jeho zahodenej šance. Nie som úplne šťastný z tohto výsledku,“ doplnil.

Nie sme na trhu, ale v Lige majstrov 

Tréner Weiss narážal na svojho syna, ktorý mohol ako striedajúci hráč pridať dva góly. Najskôr v samostatnom nájazde nepreloboval hosťujúceho brankára. 

A už v nadstavenom čase nepremenil pokutový kop. Pred ním nastala bizarná situácia. Loptu si najskôr zobral Dávid Strelec. Penaltu chcel však zahrávať aj faulovaný Weiss.

Chvíľu sa handrkovali. Po chvíli mladší Strelec ustúpil skúsenejšiemu spoluhráčovi. Bral to ťažko. Weiss penaltu nepremenil. Obaja ihneď odišli z ihriska. So súpermi si nepodali ruky. 

„To si zajtra na tréningu vysvetlíme. To by sa nemalo stávať. Nie sme na trhu, ale v Lige majstrov,“ hneval sa aj tréner Weiss. 

Na penaltu neurčil konkrétneho hráča. Dal iba pokyn - ak si niekto bude veriť, nech si loptu zoberie. Keď nie, nech sa pozrie na striedačku a on určí exekútora. 

„Vlado to zobral na seba, ale bohužiaľ, nedal. Nepoznám na svete hráča, ktorý by nechcel dať penaltu,“ povzdychol si tréner. 

Najlepším hráčom bol ten najnižší 

Po dvojgólovom víťazstve to však znášal jednoduchšie. Oveľa náročnejšie pocity prežíval po prvom polčase. S ním nebol spokojný. 

„Veľmi sme chceli, čo nám zväzovalo nohy. Herný prejav nebol dobrý. V kabíne som hovoril, aby sme sa upokojili, zrýchlili hru a hrali viac pri sebe,“ prezradil Weiss.

Pred zápasom musel riešiť zložitú situáciu, keď sa na tréningu zranil Dávid Holman. Na jeho miesto nastúpil Ibrahim Rabiu. 

„Ibi bol najlepším hráčom na ihrisku, potvrdil kvalitu. Keď však najnižší hráč vyhrá najviac súbojov, niečo nie je v poriadku,“ tvrdí Weiss. 

„Prehrávali sme veľa súbojov, vo vzduchu všetko podstatné. Musíme sa zlepšiť v tvrdosti a nasadení. Vieme hrať lepšie,“ dodal Weiss. 

Niekedy vám agenti rozvŕtajú mozog 

Mužom zápasu bol aj dvojgólový strelec Rafael Ratao. Pritom v posledných mesiacoch prežíval v Slovane náročné obdobie. Kritizoval ho aj tréner Weiss, ktorý mu dal druhú šancu.

„Bola to pozitívna kritika, čo si hráč môže dovoliť a čo si nesmie dovoliť. Je to dobrý a skromný chlapec. Urobil chybu, ospravedlnil sa. Prijal som to, viem odpúšťať,“ skonštatoval Weiss.

Následne upresnil, s čím mal brazílsky futbalista najväčšie ťažkosti. 

„Niekedy vám agenti tak rozvŕtajú mozog a rozbijú hlavu, že to nie je ani pravda. Tie ponuky neboli akceptovateľné a bol úplne inde. Dnes je na zemi, chce tu hrať, mal som s ním dlhý rozhovor a toto bola najlepšia odpoveď,“ zdôraznil tréner Slovana. 

Rafael Ratao sa teší po strelenom góle v zápase ŠK Slovan Bratislava - Shamrock Rovers, Liga majstrov.
Rafael Ratao sa teší po strelenom góle v zápase ŠK Slovan Bratislava - Shamrock Rovers, Liga majstrov. (Autor: TASR)

Do zápasu naskočil v posledných minútach aj Dávid Strelec, ktorý pre zranenie prišiel o účasť na majstrovstvách Európy.  

„Bola to preňho veľká rana. Dva týždne tvrdo pracoval, ešte nie je v kondícii na celý zápas, rovnako ako Vlado (Weiss, pozn. red.) či Zmrhal,“ poznamenal Weiss starší. 

Chovana nervozita drží v strehu 

Súťažný debut za Slovan zažil brankár Adrián Chovan, ktorý všetky situácie vyriešil s prehľadom. V bránke pôsobil sebaisto. 

„Mierna nervozita ma vždy drží v strehu, aby som nebol úplne pokojný a nemyslel si, že sa nemôže nič stať. Zápas som si chcel užiť, aj dobre odpracovať,“ priznal Chovan.

To, že sa stal ihneď po príchode brankárskou jednotkou, nie je po odchode Dominika Greifa veľkým prekvapením. 

„Chopil sa šance, ktorú dostal. Neznamená to, že bude jednotkou a Šulla dvojkou. Sú to vyrovnaní brankári a budem ich aj točiť. V brankárskej otázke nie je problém,“ vraví Weiss. 

Skôr bude hľadať hráča na pozícii ofenzívneho stredopoliara, keďže sa zranil Holman. Hoci na tomto poste môžu hrať Strelec i Weiss mladší.

V odvetnom zápase bude podľa trénera Weissa dôležitá väčšia bojovnosť. „Musíme byť pozorní, nebezpeční a streliť gól, aby sme tam boli pokojní,“ doplnil. 

Tréner súpera o Slovane

„Slovan je veľmi dobrý tím s medzinárodnými hráčmi a veľkou kvalitou. Bol to náročný zápas, chýbala mi lepšia hra v útočnej tretine ihriska,“ priznal na tlačovej konferencii tréner Shamrocku Rovers Stephen Bradley.  

„Odveta bude náročná, ale dôležitým momentom je, že náš brankár chytil penaltu. Výsledok 0:2 je lepší ako 0:3,“ doplnil Bradley.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Nie sme na trhu, ale v Lige majstrov, hneval sa tréner Weiss