Slovan vstúpil do Ligy majstrov úspešne, výhru mu vystrieľal Ratao

Radosť futbalistov ŠK Slovan Bratislava po strelenom góle proti Shamrock Rovers.
Radosť futbalistov ŠK Slovan Bratislava po strelenom góle proti Shamrock Rovers.
Sportnet, TASR|7. júl 2021 o 20:26 (aktualizované 7. júl 2021 o 21:05)

Slovan Bratislava dnes zdolal Shamrock Rovers v zápase 1. predkola Ligy majstrov, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

Liga majstrov - 1. predkolo, 1. zápas

ŠK Slovan Bratislava - Shamrock Rovers 2:0 (1:0)

Góly: 28. a 47. Ratao

Rozhodovali: Gishamer - Weiss, Sabanovič (všetci Rakúsko). ŽK: Kankava - Finn

Diváci: 500

Slovan: Chovan - Medvedev, Kashia, Božikov, De Marco - Kankava (73. Zmrhal), De Kamps – Ratao (90.+1 Strelec), Rabiu (90.+1 Lichý), Čavrič (73. Hrnčár) – Henty (63. Weiss ml.)

Shamrock: Mannus - Hoare, Lopes, Grace - Gannon (68. Mandroiu), Finn, O'Neill, Scales - Towell (68. Burke), Gaffney, Greene (68. Watts)

BRATISLAVA. Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v stredajšom domácom úvodnom zápase 1. predkola Ligy majstrov nad Shamrockom Rovers 2:0.

O triumfe nad írskym majstrom rozhodol dvoma gólmi Rafael Ratao. Odveta sa odohrá v utorok 13. júla o 21.00 SELČ v Dubline.

Oba tímy začali svižne

Svižný úvod zápasu sľuboval dobrý futbal, na gólovú šancu čakali diváci osem minút. Mali ju hráči Shamrocku, keď sa po centri z ľavej strany dostal do zakončenia Gannon, ale netrafil bránku.

O pár sekúnd neskôr však Scales natiahol Chovana volejom, brankár Slovana si pripísal prvý ostrejší zákrok.

Slovanisti odpovedali akciou Hentyho, domáci útočník vystrelil ľavačkou tvrdo i presne, ale Mannus jeho pokus vytesnil na roh.

Slovan mal potom k dispozícii niekoľko štandardiek, ale vysoké lopty do šestnástky hráči írskeho mužstva s prehľadom odvrátili. Neskôr to skúsil po krídle Ratao, dostal sa až pred bankára, ale pri zakončení už bol z uhla.

Hneď z nasledujúcej akcie však poslal Slovan do vedenia, keď do šestnástky nacentroval De Marco a Ratao sa presadil presnou hlavičkou. Prvý polčas ukončil nevydarený signál domácich po rohovom kope.

Weiss nepremenil penaltu

Do druhého dejstva vstúpil Slovan výborne, zatlačil súpera na jeho polovici a po kombinačnej akcii išiel do dvojgólového vedenia.

Presadil sa opäť Ratao po spolupráci s Čavričom. Domáci boli po prestávke lepší, súpera prevýšili najmä v pohybe, Shamrocku postupne dochádzali vo veľkej horúčave sily.

(Autor: SofaScore)

Chovana preveril len Towell, jeho pokus z veľkej vzdialenosti nenarobil brankárovi Slovana problémy. Tréner hostí Bradley potom poslal na ihrisko až trojicu čerstvých futbalistov, ale hráči slovenského majstra mali aj naďalej prevahu.

Do konca zápasu ju však už nedokázali zúročiť ďalším gólom. Veľmi blízko mal k nemu striedajúci Weiss ml., ktorý išiel od polovice ihriska sám na brankára, ale nepodarilo sa mu ho prehodiť.

Ten istý hráč mal ešte väčšiu šancu v nadstavenom čase, keď ho v šestnástke zastavila obrana Shamrocku nedovolene, ale pokutový kop mu zneškodnil Mannus.

Hlasy po zápase

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Cieľ splníme, až keď postúpime. Máme to v rukách, ale zápas nebol jednoduchý. Niektorí hráči mali zviazané nohy, po prestávke sme chceli zrýchliť hru, hráčov som nabádal, aby hrali bližšie pri sebe. Ťažko sa presadzovali, ale našli sme dve medzery. Odveta bude ťažká, dobre sa na ňu pripravíme. Mali sme vyhrať o viac gólov, škoda šancí v závere. Hráčom nemôžem nič vyčítať."

Stephen Bradley, tréner Shamrocku: "Slovan má kvalitný tím s veľkým množstvom reprezentantov. Bol to náročný zápas. Chýbalo mi viac vecí v útočnej fáze, tam sme neboli takí dôrazní, ako som si predstavoval. Odveta bude náročná a ťažká, my sa môžeme odraziť od toho, že náš brankár v závere zlikvidoval pokutový kop."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Slovan vstúpil do Ligy majstrov úspešne, výhru mu vystrieľal Ratao