Strelec musel nechať penaltu Weissovi. Obaja odchádzali z ihriska rozladení

Vladimír Weiss ml. v zápase ŠK Slovan Bratislava - Shamrock Rovers, Liga majstrov.
Vladimír Weiss ml. v zápase ŠK Slovan Bratislava - Shamrock Rovers, Liga majstrov. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|7. júl 2021 o 20:40

Slovan je po prvom zápase bližšie k postupu.

BRATISLAVA. Futbalisti Slovana Bratislava začali svoju vysnívanú cestu za slávou, prestížou a veľkými peniazmi úspešne. 

V prvom zápase prvého predkola Ligy majstrov zvíťazili na Tehelnom poli nad írskym majstrom Shamrockom Rovers 2:0.  

Duel sledovalo päťsto divákov, čiže maximálny počet, ktorý v súčasnosti povoľujú nariadenia Úradu verejného zdravotníctva na Slovensku. 

Oba góly Slovana strelil Brazílčan Rafael Ratao. Odvetný zápas je na programe o týždeň. Úspešnejší tím čaká v ďalšom kole švajčiarsky Young Boys Bern.

"Cieľ splníme, až keď postúpime. Máme to v rukách, ale zápas nebol jednoduchý," povedal tréner Slovana Vladimír Weiss starší po zápase.

Hráči dali odkaz zraneným spoluhráčom 

Slovanisti mali pri nástupe na ihrisko oblečené biele tričká, na ktorých mali napísané: Sme s vami, Dávid a Lucas.  

Ich odkaz patril stredopoliarovi Dávidovi Holmanovi, ktorý si na tréningu pred zápasom roztrhol predný krížny väz v kolene, i zranenému obrancovi Lucasovi Lovatovi.  

Od začiatku nastúpili traja hráči, ktorí prišli do Slovana v lete. V bránke dostal šancu Adrián Chovan, ktorý bol jediným slovenským futbalistom v základnej zostave.

Ďalšími novicmi boli gruzínsky obranca Guram Kashia a v strede poľa jeho krajan Jaba Kankava.  

Do tímu si ich vyžiadal tréner Weiss, ktorý ich viedol v gruzínskej reprezentácii. Obaja ukázali svoje skúsenosti a podali solídny výkon. 

Namiesto zraneného Holmana nastúpil v strede poľa Ibrahim Rabiu. Na krídlach hrali Aleksandar Čavrič a Rafael Ratao, ktorý sa stal mužom zápasu.

"Niektorí hráči mali zviazané nohy. Po prestávke sme chceli zrýchliť hru, hráčov som nabádal, aby hrali bližšie pri sebe. Ťažko sa presadzovali, ale našli sme dve medzery. Odveta bude ťažká, dobre sa na ňu pripravíme. Mali sme vyhrať o viac gólov, škoda šancí v závere. Hráčom nemôžem nič vyčítať," uviedol Weiss starší.

Futbalová moderna pred gólom Rataa 

Slovan začal aktívne a súpera zatlačil. Prvé dve šance mal však hosťujúci Richie Towell, ktorý najskôr zle trafil loptu a jeho druhú strelu zneškodnil brankár Chovan. 

Ten do Slovana prišiel zo Zlatých Moraviec a v bránke pôsobil isto a sústredene. Celý zápas hlasnými pokrikmi dirigoval spoluhráčov. 

O to isté sa snažil aj tréner Weiss. Pri striedačke často gestikuloval a dával rady svojím zverencom. Zápas intenzívne prežíval. Prvú polhodinu však nemohol byť spokojný.

(Autor: SofaScore)

Slovanisti boli nervózni, mali slabú ponukovú činnosť a robili nevynútené chyby. Íri pôsobili živšie i bojovnejšie. Aj počas prestávky na občerstvenie sa hlasno povzbudzovali. 

Potom však prišli chvíle Brazílčana Rataa. Najskôr po peknej individuálnej akcii trafil len hosťujúceho brankára. O minútu neskôr už hlavou skóroval.  

Slovan predviedol futbalovú modernu. De Kamps diagonálnou prudkou prihrávkou našiel naľavo Vernona De Marca, ktorý ihneď po spracovaní odcentroval na hlavu Rataa.  

Íri si pýtali faul takmer v každom súboji 

Gól slovanistov upokojil a začali hrať lepšie, agresívnejšie. Trochu prekvapujúco si Íri pri každom osobnom súboji hlasnými pokrikmi pýtali faul.  

Veľmi aktívni boli najmä náhradníci, ktorí sedeli na tribúne nad striedačkou. Akoby zrazu neplatili slová o tvrdom ostrovnom futbale.

Futbalisti Slovana mali výborný nástup do druhého polčasu. A gólu opäť predchádzala pekná kombinačná akcia, ktorú začal De Marco. 

Čavrič si vymenil loptu s Rataom a už sa zdalo, že premeškal správny čas na finálnu prihrávku. Napokon však loptu dostal na Rataa, ktorý zblízka strelil druhý gól.  

Po ňom hostia hrali aktívnejšie a snažili sa o kontaktný gól. Do vyloženej príležitosti sa však nedostali.  

Strelec musel nechať penaltu Weissovi 

Do hry sa postupne dostali Vladimír Weiss mladší, Jaromír Zmrhal i David Hrnčár, ktorého meno ihneď začali skandovať domáci fanúšikovia.

Hoci sa Weiss pomalšie dostával do zápasu, napokon mohol pridať tretí gól. Po samostatnom nájazde však nevyzrel na hosťujúceho brankára.  

Na posledné minúty sa na ihrisko dostala aj budúcnosť Slovana v podobe Dávida Strelca a Filipa Lichého.  

V poslednej minúte slovanisti mohli pridať aj tretí gól. Po krásnej akcii Weissa so Strelcom hosťujúci hráč fauloval Weissa v šestnástke. 

Loptu si na penaltu zobral Strelec, ale napokon ju musel prenechať skúsenejšiemu Weissovi. Ten však penaltu nepremenil. Obaja napokon zišli z ihriska ako prví a zjavne rozladení, až urazení.  

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Strelec musel nechať penaltu Weissovi. Obaja odchádzali z ihriska rozladení