Víťazstvo pečatil Karaš v kŕčoch

Hrdina košického celku. Výhru nad Interom zariadil dvoma gólmi Kamil Karaš (vpravo).
Hrdina košického celku. Výhru nad Interom zariadil dvoma gólmi Kamil Karaš (vpravo). (Autor: fclokomotiva.sk)
Daniel Dedina|13. aug 2017 o 17:10

Lokomotíva Košice zdolala Inter Bratislava v 3. kole II. ligy.

KOŠICE. V súboji dvoch tradičných slovenských futbalových značiek uspela Lokomotíva Košice. Inter Bratislava v 3. kole II. ligy zdolala 2:0. Za zmienku stojí aj netradičné „potykanie si“ domácich s konštrukciou brány súpera.

V sobotu sa o dobrú atmosféru na štadióne v Družstevnej pri Hornáde postaral hlúčik priaznivcov z Bratislavy a už tradične domáci fanklub.

Z hľadiska vývoja gólového filmu kopíroval priebeh zápasu ten, ktorý zažila Lokomotíva pred týždňom v Poprade. Aj tentoraz padli oba góly až v záverečnej desaťminútovke. Akurát s jedným podstatným rozdielom, zaznamenali ich modro-bieli.

Dovtedy to bol z pohľadu domácich neuveriteľný koncert zvonkohry o konštrukciu brány Interu, do brvna či žrde namierili Zajac, Horváth a dvakrát Karaš.

Pred uplynutím hodiny hry „zavraždil“ tutovku hostí M. Klooster.

Netradičná bilancia 2+2

O zisku cenných troch bodov pre domáci tábor napokon rozhodol v súčasnosti azda najcennejší hráčsky artikel Lokomotívy Kamil Karaš. V 80. min. zužitkoval prihrávku Zajaca a v záverečných sekundách hry definitívne paralyzoval Bratislavčanov.

V tom čase ho už sužovali kŕče, ale zápas absolvoval až do konca.

„Mali sme do činenia s kvalitným súperom, Inter hral veľmi dobre. Dlho sa nám nedarilo presadiť, ale trpezlivo sme šli za gólom a nakoniec sa nám ho podarilo streliť. Bol to veľmi dobrý zápas, fanúšikovia oboch táborov mu dodali správny náboj,“ vravel po skončení hlavný hrdina duelu, ktorý zaznamenal netradičnú bilanciu 2+2, dva góly a dve brvná.

Karaša využíva trénerský tandem Lokomotívy Džubara – Rusnák pri skladaní ofenzívy na rôznych postoch. Proti Interu nastúpil v úlohe podhrotového hráča, v závere sa vysunul na špicu.

„Nie som čistokrvný útočník, každý jeden strelený gól ma však, pochopiteľne, teší. Budem rád, ak mi na konte budú pribúdať. A najmä ak sa ku mne pridajú aj ďalší spoluhráči.“

Na margo nepríjemných gólových „osláv“ druhého presného zásahu Karaš podotkol: „Mlel som už z posledného. Pred šestnástkou som dostal kŕč, silou vôle som to ešte nejako ustál. Snažil som sa preto v prvom rade trafiť bránu, to sa podarilo a padlo to tam.“

Spomienky ožili, hoci na inom štadióne

„Inter spočiatku dobre kombinoval, nepúšťal nás príliš do šancí. Cez polčas sme urobili jednu zmenu, posilnili sme stred poľa Vancákom a začali sme získavať prevahu. Po ďalšej zmene na hrote prišli aj góly,“ bilancoval víťazný zápas tréner Lokomotívy Košice Jozef Džubara.

„Z našej strany bol prvý polčas lepší než druhý. Domáci si vytvorili niekoľko šancí, trikrát nastrelili brvno, takže gól mohol padnúť aj skôr. Kľúčový moment stretnutia bol, keď Klooster obišiel aj brankára a nezakončil do prázdnej brány. Tam sa to zlomilo. Lokomotíva si ale za vystupňovaný výkon v druhom polčase víťazstvo zaslúžila. Náš tím sa stále len učí druholigovému futbalu,“ povedal tréner Interu Bratislava Jozef Barmoš.

Obaja tréneri boli konfrontovaní s otázkou, ako vnímali vzájomný duel dvoch slávnych klubov, aj keď v tejto chvíli „len“ na druholigovej úrovni.

„Obaja si v nedávnej minulosti prešli menej úspešným obdobím a je veľmi správne, že sa nastolila súčasná cesta. Škoda, že nie je o čosi rýchlejšia,“ ponúkol svoj pohľad Džubara.

„Diváci si snáď osvojili spomienky na staré časy. Bola to milá spomienka, aj keď v iných priestoroch. Do budúcna by určite pomohlo, ak by tieto tradičné značky hrávali priamo v Košiciach a Bratislave,“ poznamenal Barmoš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Víťazstvo pečatil Karaš v kŕčoch