Višnevskij dvoma gólmi zostrelil svoj bývalý klub

Futbalisti FC Košice proti nováčikovi doma nezaváhali.
Futbalisti FC Košice proti nováčikovi doma nezaváhali. (Autor: facebook FC Košice)
Patrik Fotta|26. aug 2018 o 00:00

FC Košice zdolali Sninu vysoko 4:0.

KOŠICE. Futbalisti FC Košice si v súboji III. ligy Východ poradili na domácom trávniku v Čermeli so Sninou 4:0, keď sa dvakrát gólovo presadil Oleg Višnevskij.

Bývalý hráč Sniny nastúpil na prvý zápas v košickom drese a ukázal, v čom spočíva jeho najväčšia sila.

V závere prvého polčasu tvrdou krížnou strelou otvoril skóre stretnutia a v druhom dejstve zvyšoval na 3:0, keď po skvelej prihrávke zakončoval do odkrytej brány z bezprostrednej blízkosti.

„Som veľmi šťastný, že som hneď v mojom prvom zápase za Košice strelil dva góly a dokázali sme vyhrať. Hrali sme proti môjmu bývalému klubu, takže som sa z gólov príliš netešil. Hral som za Sninu tri roky, takže mám k tímu rešpekt. Teraz už som však v Košiciach a mám radosť, že sme získali tri body,“ povedal Višnevskij.

Mal aj iné ponuky, s Košicami chce vyhrať ligu

V metropole východu podpísal ukrajinský kanonier zmluvu do konca aktuálnej sezóny.

„Verím, že v Košiciach sa mi bude dariť. Prišiel som na rok a uvidíme, ako to pôjde. Mal som aj iné ponuky, ale Košice majú postupové ambície, čo sa mi páči. Ja sám chcem tiež rásť ako futbalista, tak dúfam, že sa nám podarí vyhrať ligu,“ skonštatoval Višnevskij.

Novú ofenzívnu akvizíciu si pochvaľuje aj tréner FC Košice Miroslav Sovič.

„Som veľmi rád, že Oleg je v našom mužstve. Je to typický zakončovateľ, ktorého potrebujeme. Za takého hráča by bol každý tréner rád. Hneď v prvom zápase dal dva góly a ja pevne verím, že sa mu bude dariť aj ďalej. Ukázal, že sa veľmi rýchlo zžil s mužstvom a aj to je veľmi dôležité,“ uviedol Sovič.

Košický tréner bol po jednoznačnom triumfe svojho tímu nad Sninou, v ktorom sa do listiny strelcov zapísali aj Serečin a z priameho kopu Kis, spokojný.

„Výsledok je možno jednoznačný, ale víťazstvo sa nerodilo ľahko. Žiadny súper k nám nechodí s tým, že otvorí hru, pretože by to bola pre neho samovražda. Vždy sa čaká na prvý gól a premenenie šancí. Chvalabohu, že sa nám podarilo otvoriť skóre ešte v závere prvého polčasu, pretože chlapcov to upokojilo a potom už sme to mali v našej réžii,“ povedal Sovič.

Štafura: Nemáme veľké ambície

Lodivod Sniny Jozef Štafura nebral prehru s ašpirantom na postup príliš tragicky.

„Košice musia v každom zápase dokazovať, že to s postupom do II. ligy myslia vážne. Z prehry nie som sklamaný, ešte v prvom polčase to bolo vyrovnané. Pomohol im gól v závere a nám samozrejme uškodil. V druhom polčase už mali jasnú prevahu, ktorú pretavili v góly. Dvakrát sa presadil Oleg Višnevskij a osobne si myslím, že Košice v jeho prípade získali skvelú posilu,“ skonštatoval Štafura.

Po piatich dueloch má Snina na konte jednu výhru, jednu remízu a trikrát vyšla bodovo naprázdno.

„Je len začiatok sezóny. Myslím si, že nemáme veľké ambície, ale chceli by sme skončiť do ôsmeho miesta. Mužstvo na to kvalitu určite má,“ uviedol Štafura.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Višnevskij dvoma gólmi zostrelil svoj bývalý klub