Rozdielová bola útočná štvorica. Čo ukázalo najväčšie slovenské derby?

Slovan zvládol derby.
Slovan zvládol derby. (Autor: SITA)
Juraj Berzedi|30. sep 2018 o 11:11

Slovan v derby použil aj trnavské zbrane.

BRATISLAVA. Kto chcel v priamom prenose sledovať najväčšie slovenské futbalové derby Trnava proti Slovanu a zároveň vidieť v akcii Mareka Hamšíka proti Cristianovi Ronaldovi, musel v televízii prepínať medzi jednotlivými kanálmi.

Pri talianskom derby medzi Juventusom Turín a Neapolom vidno kvalitný obraz, atraktívny futbal a počuť hlučnú atmosféru. Po prepnutí na RTVS sa zdalo všetko pomalšie a trochu nudnejšie.

Aj napriek tomu netreba slovenskú ligu odsudzovať. Zápas mesiaca, ako ho nazvala RTVS, mal na slovenské pomery vysoké parametre.

Treba si však uvedomiť, že tam nehrajú najlepší futbalisti na svete ako na druhom kanáli.

Týmto spôsobom sa vyhrávajú tituly

Futbalisti Trnavy majú v tejto sezóne dve tváre – európsku a slovenskú.

V prvom prípade podávajú heroické výkony, ktoré ich dostali do skupinovej fázy Európskej ligy. V tom druhom sa trápia, často šetria najlepších hráčov a prehrávajú.

Proti Slovanu však nastúpili v najsilnejšej zostave a bola to skôr ich európska tvár. Ich filozofia bola postavená opäť na účelnosti.

Pozrite si momentky zo zápasu FC Spartak Trnava - ŠK Slovan Bratislava: fotogaléria

6.10.2018

Ani líder dlhodobej slovenskej súťaže sa nepustil do bezhlavého útočenia a v zápase akoby používal aj trnavské zbrane. Obe mužstvá poznali svoje silné stránky i slabiny.

Trnavčania využili nedôrazné bránenie hostí pri štandardných situáciách len raz, gólom Bakoša. Slabučkú hru krajných obrancov Apaua a Suchockého už nepotrestali.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Rozdielová bola útočná štvorica. Čo ukázalo najväčšie slovenské derby?