Účasť bola prekvapivo nízka. Treťoligista v pohári vzdoroval klubu z najvyššej súťaže

(Autor: FK Pohronie)
Ivan Mriška|8. sep 2020 o 19:50

Outsider mohol vyhrávať 2:0.

DUNAJSKÁ LUŽNÁ. Futbalisti Pohronia zvíťazili v druhom kole Slovenského pohára - Slovnaft Cupu v Dunajskej Lužnej jasne 4:0.

Účastník Fortuna ligy to však proti treťoligistovi nemal jednoduché, do prestávky bol stav nerozhodný 0:0.

„Držali sme s veľkým favoritom krok, dokonca sme si vypracovali dve veľké šance. Škoda, že sme ich nepremenili,“ hodnotil zápas generálny manažér domáceho tímu Pavol Adamčiak.

Šance pre outsidera

Dunajskú Lužnú mohli poslať do vedenia Oleksandr Popovych a Michal Slezák, ale 18-ročného Samuela Dovca neprekonali.

Ten nastúpil len na svoj druhý zápas v drese Pohronia.

„S prvým polčasom nie som spokojný. Dal som šancu hráčom, ktorí hrávajú menej, ale ťažko sme sa rozbiehali. Nerobili sme, čo sme chceli,“ vravel po zápase tréner hostí Mikuláš Radványi.

Stávkové kancelárie očakávali jasnú výhru fortunaligistu, tá sa však rodila ťažko. Zaskočený kouč Pohronia sa preto rozhodol nenechávať nič na náhodou.

Na ihrisko prišli hráči zo základu

Do hry poslal hneď štvoricu hráčov zo základnej zostavy – Bon-Filsa Bimenyimanu, Jamesa Weira, Patrika Blahúta a Alieu Faderu.

A práve prvý menovaný hneď po troch minútach otvoril skóre. V 52. minúte sa k nemu pridal ďalší striedajúci striedajúci hráč Weir, bývalý futbalista Manchester United.

Slovnaft Cup

Dunajská Lužná - Pohronie 0:4 (0:0)

Góly: 48. Bimenyimana, 52. Weir (z 11 m), 74. Matič, 90. Blahút

Tretí gól pridal srbský legionár Kojo Matič a na 0:4 uzatváral pohronský odchovanec, tretí striedajúci Patrik Blahút.

„V druhom polčase hostia ukázali svoju silu a potvrdili rolu favorita. Za výkon sa však hanbiť nemusíme. Najmä ten v prvom polčase,“ povedal Adamčiak.

„Po zmene strán sme dali do hry ofenzívnych hráčov, ktorí hrávajú v lige. Konečne prišli šance a dali sme góly. Viacero príležitostí sme aj zahodili. S druhým polčasom môžem byť spokojný, ale s prvým nie. Dôležité však je, že sa nikto nezranil a ideme ďalej,“ dodal tréner Pohronia.

Nízka divácka účasť

Podľa oficiálneho zápisu si na stretnutie našlo cestu len 123 divákov, čo je vzhľadom na ostatné pohárové stretnutia fortunaligistov málo.

Trebárs v Beluši proti bratislavskému Slovanu bolo takmer 900 platiacich fanúšikov.

Zaujímavosťou je tiež, že až dvanásť hráčov Dunajskej Lužnej šlo pred sezónou do vedľajšej Rovinky. Tá je momentálne na druhom mieste tretej ligy Bratislava, zatiaľ čo Dunajskej Lužnej patrí až štrnáste miesto.

„Máme novotvoriace sa mužstvo, pre mnohých chlapcov bol zápas s fortunaligistom novou skúsenosťou. No zároveň aj zážitkom a odmenou. Verím, že sa tím skonsoliduje a budeme hrať v pokojnom strede tabuľky,“ uzavrel Adamčiak.

V treťom kole nastúpi Pohronie na ihrisku ďalšieho treťoligistu - bratislavskej Rače.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Účasť bola prekvapivo nízka. Treťoligista v pohári vzdoroval klubu z najvyššej súťaže