V meste piva odohrali zápas storočia. Sapara bol na roztrhanie

Fotku so slovenskou futbalovou legendou Marekom Saparom si chcel urobiť takmer každý.
Fotku so slovenskou futbalovou legendou Marekom Saparom si chcel urobiť takmer každý. (Autor: Peter Cingel)
Róbert Andrejov|24. jún 2019 o 15:15

Do Veľkého Šariša zavítal účastník Európskej ligy MFK Ružomberok.

Zápas storočia vo Veľkom Šariši: fotogaléria

24.6.2019

VEĽKÝ ŠARIŠ. Šesťtisícové mestečko Veľký Šariš sa preslávilo predovšetkým najväčším pivovarom na Slovensku.

Výbornú reklamu mestu však už roky robia aj športovci, a to hlavne kolkári a futbalisti, ale úspechmi sa môžu pochváliť aj tamojší tenisti, bežci, lyžiari či hokejisti.

Uplynulá sobota patrila vo Veľkom Šariši práve športovcom, ktorí oslavovali 100. výročie vzniku organizovaného športu v meste.

V tento deň sa v meste uskutočnili turnaje v tenise, futbale či kolkoch.

Vyvrcholením osláv bol futbalový súboj A-mužstiev domáceho FC Pivovar Šariš a prvoligového MFK Ružomberok, nazvaný ako zápas storočia.

Myslel si, že sa nedostane na zápas

Celok spod Čebraťa bol ozajstným bonbónikom sobotňajšieho programu.

Tretí najlepší slovenský tím uplynulého ročníka našej najvyššej súťaže prilákal na štadión množstvo divákov.

„Podujatie bolo perfektne pripravené. Určite to muselo stáť veľa práce a úsilia. Organizátori urobili skvelú robotu a my sme sa tam cítili výborne,“ zložil poklonu Veľkošarišanom Marek Sapara, asistent trénera MFK Ružomberok.

Niekdajší slovenský reprezentant a účastník majstrovstiev sveta v roku 2010 v Juhoafrickej republike bol v sobotu na roztrhanie.

Ľudia ho zastavovali na každom kroku a prosili ho o autogram či spoločnú fotku.

„Bolo toho strašne veľa. Miestami som si myslel, že sa nedostanem ani na zápas,“ zažartoval 36-ročný Sapara.

„Bolo to však pekné, ľudia boli veľmi milí a úžasní. Ja mám radosť, keď sa niečo také deje. Takéto akcie, na ktorých sa zídu starší futbalisti, by sa mali robiť stále.“

K zápasu pristúpili zodpovedne

Futbal vo Veľkom Šariši má bohatú históriu.

Najväčším úspechom klubu bolo účinkovanie prvého tímu v tretej lige v rokoch 1996 až 2002 a 2004 až 2012.

Aktuálne A-mužstvo FC Pivovar Šariš pôsobí v piatej lige Šarišskej.

Podľa očakávania bol duel s prvoligistom, ktorý si onedlho zahrá aj v predkole Európskej ligy, jasnou záležitosťou Liptákov, ktorí triumfovali presvedčivo 8:0.

„Viacero hráčov, predovšetkým tých starších, sme nechali doma. Zápas sme poňali ako časť prípravy a dali sme priestor až dvom jedenástkam, aby sa chlapci vybehali. Naša kvalita sa ukázala, chlapci pristúpili k zápasu zodpovedne. Výsledok pre nás vôbec nebol dôležitý, skôr sme chceli vidieť chalanov, ako budú reagovať na záťaž, ktorú mali predtým,“ skonštatoval košický rodák Sapara, ktorý si počas hráčskej kariéry obliekal aj dresy nórskeho Rosenborgu Trondheim a tureckých klubov Ankaragücü, Trabzonspor, Gaziantepspor a Osmanlispor.

Skromní a priateľskí ľudia

So sobotňajšími oslavami bol nadmieru spokojný aj prezident FC Pivovar Šariš Veľký Šariš František Sabol, ktorý pochválil aj Ružomberčanov.

„Boli to fantastickí mladí ľudia, ktorí sa ku každému správali priateľsky. Boli skromní, netvárili sa ako veľké hviezdy. Pri odchode sme si navzájom poďakovali a odovzdali rôzne upomienkové predmety. Vyzdvihnúť musím aj Mareka Saparu, najznámejšiu tvár v tábore Ružomberka, ktorý zavítal medzi malé deti a ochotne sa s nimi fotil,“ vyzdvihol Liptákov Sabol, ktorý k samotnému zápasu storočia poznamenal:

„Prvoligista síce prišiel až s dvomi jedenástkami, ale hral naplno. Vôbec tento zápas nezobral exhibične. Rozdiel štyroch tried bol jasne viditeľný, naši chlapci hrali to, na čo mali.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V meste piva odohrali zápas storočia. Sapara bol na roztrhanie