V Lokomotíve skúšajú hráčov z Kazachstanu

Radosť po strelenom góle. Na jeseň ju hráči Lokomotívy zažili až 34-krát.
Radosť po strelenom góle. Na jeseň ju hráči Lokomotívy zažili až 34-krát. (Autor: fclokomotiva.sk)
Daniel Dedina|22. nov 2016 o 00:00

Duel so Zvolenom bol kľúčový. Pre pohodu.

KOŠICE. Po víťaznom poslednom zápase sa každá časť sezóny hodnotí vždy lepšie. Inak to nebolo ani v prípade kormidelníka Lokomotívy Košice Alberta Rusnáka.

Lokomotíva uzavrela jesennú časť druhej futbalovej ligy vysokým domácim víťazstvom 4:0 so Zvolenom.

Ako priznal aj košický kouč, pre pohodu mužstva v zimnej príprave to bol enormne dôležitý výsledok.

Nadstavba o postup v suchu

„Chlapcom som v kabíne prízvukoval, že je to pre nás zápas jesene, pretože nám veľa napovie. Keď ho zvládneme, tak budeme môcť byt kľudnejší a zároveň sa nevystavíme zvýšenému tlaku, keďže súperi sa bodovo doťahujú a v prípade prehry so Zvolenom by to bola pre nás ťažká zima. Som veľmi rád, že sme nielen tento, ale aj predchádzajúci zápas v Bardejove zvládli a hráči sebe i rôznym kritikom dokázali, že vedia hrať aj pod tlakom, čo ako tréner hodnotím veľmi pozitívne,“ pochvaľoval si jednu stránku mince dobrého výkonu svojho tímu Albert Rusnák.

Spomenul aj druhú. „Keď som prichádzal do klubu, tak som povedal, že najlepšie budeme hrať, keď bude končiť súťaž, lebo chvíľu potrvá, kým sa prejaví naša práca. To sa teraz potvrdzuje.“

V prípade košickej Lokomotívy asi málokto pochyboval o neúčasti v jarnej nadstavbovej skupine o postup a práve ziskom troch bodov si zaistila matematickú definitívu.

„Okrem toho nás teší najmä to, že sme najlepšie strieľajúcim mužstvom vo východnej skupine. Chceme sa totiž prezentovať futbalom, ktorý bude atraktívny pre oko diváka. S hráčmi sme si navzájom sadli a vytvorili jednoliaty kolektív, v ktorom sa nám darí skĺbiť moju filozofiu a ich myslenie.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V Lokomotíve skúšajú hráčov z Kazachstanu