V Dubnici na úvodnom zraze 32 hráčov, Seye príde neskôr

SITA|5. jan 2009 o 13:09

Futbalisti MFK Dubnica začali pod vedením trénerského triumvirátu Ľubomír Nosický - Peter Nemečkay - Dušan Kramlík zimnú prípravu.

DUBNICA. Futbalisti MFK Dubnica začali pod vedením trénerského triumvirátu Ľubomír Nosický - Peter Nemečkay - Dušan Kramlík v pondelok ako jeden z deviatich účastníkov najvyššej slovenskej súťaže zimnú prípravu na jarnú časť Corgoň ligy 2008/09. "Na úvodnom zraze bolo prítomných až 32 hráčov, okrem futbalistov A-tímu pribudli aj hráči z ´béčka´ a juniorky. Chýbali Senegalčan Mouhamadou Seye a Nigérijčan Hektor Tubonemi, ktorí sa po dovolenkách pridajú v stredu, resp. v sobotu. Zmluva sa skončila Cyrilovi Špendlovi, s ktorým už na trávniku nerátame. Vleklé zdravotné problémy spôsobili, že Marián Zimen bude vystupovať v pozícii trénera nášho osemnásťročného výberu, popri tom bude trénovať s našou juniorkou. Po novembrovej artroskopii kolena sa len individuálne pripravoval Andrej Porázik," informoval agentúru SITA predseda predstavenstva a generálny manažér dubnického klubu Peter Gergely. Na jeseň ešte lodivod MFK, ktorý sa však už chce venovať v Dubnici najmä funkcionárskej práci, poznamenal, že "veľké" nákupy sa zatiaľ nekonali: "Z hosťovania v Lučenci sa vrátil Marcel Ondráš, zo Šale Milan Harvilko. Chceli by sme do našich radov angažovať jedného - dvoch hráčov, ktorí by posilnili mužstvo. Záležať bude samozrejme aj na tom, či z mužstva niekto odíde."

Dubničania sa pod vedením "staronového" hlavného kormidelníka Ľ. Nosického (na jeseň viedol starších dorastencov MFK, dubnické ´áčko´ trénoval v sezóne 2005/06, potom bol asistentom Pavla Vrbu v Žiline) budú na jarnú časť najvyššej slovenskej súťaže pripravovať najmä v domácich podmienkach. Považania si spestria zimu aj účasťou v D-skupine Tipsport ligy, kde budú v Brne ich súpermi traja českí prvoligisti - SK Sigma Olomouc, FC Tescoma Zlín (oba duely 10. 1.) a domáci klub 1. FC Brno (18. 1.). "V termíne 2. - 13. februára máme v pláne herné sústredenie na Cypre, v rámci ktorého odohráme aj štyri prípravné zápasy. Miesto, čas výkopu i konkrétne mená súperov sú zatiaľ v štádiu riešenia. Generálkou na Corgoň ligu bude pre nás 21. februára súboj s druholigovým českým klubom 1. FC Slovácko," doplnil P. Gergely.

Futbalisti MFK Dubnica sú po jesenných 18 odohraných kolách medzi tuctom corgoňligových účastníkov na 9. mieste s 19 bodmi, na v súčasnosti posledný tím súťaže FC ViOn Zlaté Moravce majú osembodový náskok. "Naším cieľom je posunúť sa na jar o jednu - dve priečky vyššie a hrať v pokojnom strede tabuľky," dodal predseda predstavenstva a generálny manažér dubnického klubu.

Prehľad stretnutí MFK Dubnica v rámci zimnej prípravy pred jarnou časťou Corgoň ligy 2008/2009:

10. januára o 12.00 h: SK Sigma Olomouc (ČR-I. liga) - MFK Dubnica, D-skupina Tipsport ligy (v Brne)

10. januára o 14.00 h: FC Tescoma Zlín (ČR-I. liga) - MFK Dubnica, D-skupina Tipsport ligy (v Brne)

18. januára o 13.00 h: FC Brno (ČR-I. liga) - MFK Dubnica, D-skupina Tipsport ligy (v Brne)

18. januára o 13.00 h: MFK Dubnica - Slezský FC Opava (ČR-II. liga)

31. januára o 12.00 a 14.00 h (dvojzápas): MFK Dubnica - FC Vysočina Jihlava (ČR-II. liga)

2. - 13. februára: herné sústredenie na Cypre (v pláne štyri prípravné stretnutia - miesto, čas výkopu a mená súperov v štádiu riešenia)

21. februára: MFK Dubnica - 1. FC Slovácko (ČR-II. liga), generálka na jarný štart Corgoň ligy (čas výkopu nie je ešte známy).

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»V Dubnici na úvodnom zraze 32 hráčov, Seye príde neskôr