V Banskej Bystrici deväť hráčov s polovičným platom

SITA|4. nov 2008 o 18:25

Zlé výkony hráčov futbalového tímu FK Dukla Banská Bystrica, ktoré vyústili až do poklesu na 11. miesto v tabuľke Corgoň ligy.

BANSKÁ BYSTRICA. Zlé výkony hráčov futbalového tímu FK Dukla Banská Bystrica, ktoré vyústili až do poklesu na 11. miesto v tabuľke slovenskej najvyššej súťaže, mali za následok platové úpravy deviatich hráčov z kádra prvého tímu.

"Po dôkladnom zhodnotení individuálnych výkonov a pôsobenia všetkých hráčov prvého mužstva v našom klube (nie je to len domáci zápas s Ružomberkom), sme sa rozhodli, že deviatim z nich bude znížený základný plat vo výške 50 percent. Je tu snaha od všetkých v klube pracovať koncepčne a dlhodobo a medzi základné priority hráčov prvého mužstva FK Dukla majú platiť dve veci: kvalita a srdce," komentoval pre oficiálne webové stránky klubu www.fkdukla.sk generálny riaditeľ Richard Čech, ktorý sa však rozhodol neuviesť mená potrestaných hráčov. "To ostane v domácej kuchyni. Kto však pravidelne sleduje zápasy Dukly doma či vonku, s najväčšou pravdepodobnosťou bude vedieť, o koho ide."

R. Čech ešte uviedol, že to nie sú jediné opatrenia, ktoré manažment pre kabínu pripravil a v prípade pokračovania slabého herného prejavu bez výsledkového efektu môže v Banskej Bystrici prísť ešte k tvrdším rozhodnutiam.

"Ďalšími zásahmi sú individuálne pohovory, ktoré som už absolvoval a v stredu budú pokračovať so všetkými hráčmi. Povedal som im, že FK Dukla Banská Bystrica nie je prestupová stanica do iného klubu, ako si to niektorí z nich myslia. V prípade, že sa im nedarí, tak sa ich klub zbaví, napríklad hosťovaním v inom klube. Práve naopak, snaha nás všetkých je pracovať s každým hráčom a dodržať platný kontrakt na dva, tri či štyri roky, ktorí slobodne a dobrovoľne podpísali. V prípade, že to hráči nepochopia a ich prístup sa nezmení, nebudú hrávať, pretože ich predbehnú tí s väčším záujmom a kvalitou a som zvedavý, ktorý klub si kúpi hráča 2 - 3 roky sediaceho na lavičke s nedostatočnou výkonnosťou," poznamenal Richard Čech.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»V Banskej Bystrici deväť hráčov s polovičným platom