Trnavu posilní Nigérijčan Nworah z Prešova

Peter Nworah (vpravo).
Peter Nworah (vpravo). (Autor: SITA)
SITA|23. okt 2013 o 18:42

Transfer ešte musia funkcionári doriešiť po legislatívnej stránke.

TRNAVA. Corgoňligový futbalový klub FC Spartak Trnava posilní nigérijský útočník Peter Nworah, ktorý naposledy pôsobil v druholigovom Tatrane Prešov.

Dvadsaťdvaročný rodák z Lagosu prišiel do Európy ako 17-ročný. Šťastie skúšal najprv v belgickom tíme KVC Westerlo, odkiaľ jeho kroky smerovali do španielskeho klubu Atlético Baleares.

Pred rokom prišiel do Prešova, ktorý ho počas jari poslal na hosťovanie do Partizána Bardejov. V jesennej časti aktuálnej sezóny dal za Tatran štyri góly.

Nworah hovorí plynule po anglicky, rozumie aj španielčine a učí sa slovenské slovíčka. "Futbalový jazyk je univerzálny, takže komunikačný problém nehrozí," povedal Afričan pre oficiálnu stránku Trnavčanov a pre spomenutý web už aj zapózoval s červeno-čiernym dresom Spartaka v rukách.

"Snom každého futbalistu je hrať v jednom z najlepších klubov danej krajiny a Spartak takým tímom na Slovensku je. Som šťastný, že dostanem šancu a chcem sa jej chopiť," dodal Nworah, ktorý ešte nenastúpi v sobotňajšom dueli na ihrisku MFK Košice.

Počas uplynulého víkendu totiž dostal červenú kartu ešte ako hráč Prešova a musí si počkať na dĺžku trestu od disciplinárnej komisie Slovenského futbalového zväzu. Navyše, jeho príchod do Spartaka Trnava musia funkcionári legislatívne doriešiť na matrike.

"Som veľmi rád, že Nworah zaujal svojimi výkonmi kluby z Corgoň ligy. S vedením Spartaka všetko smeruje k dohode," povedal hráčsky agent Jaroslav Bovan.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Trnavu posilní Nigérijčan Nworah z Prešova