Tretej ligy sa v Šarišských Michaľanoch neboja

(Autor: Attila Mikloško)
Daniel Dedina|11. jún 2017 o 15:58

Do najvyššej regionálnej súťaže sa vrátia po tridsiatich rokoch.

ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY. Víkendové výsledky už nemohli nič zmeniť na mene víťaza IV. ligy Sever. A tak ani prehra Šarišských Michalian 1:6 vo Finticiach nemohla nič zmeniť na ich postupe.

Z prvenstva sa v predstihu radovali Šarišské Michaľany. V najvyššej regionálnej súťaži sa predstavia po presne 30 rokoch.

Definitíva v predstihu

Definitívu im zaručilo predchádzajúce 28. kolo. Líder tabuľky v ňom zdolal Spišské Podhradie a po prehre Záhradného s Ľuboticami získal dve kolá pred koncom na čele nedostižný sedembodový náskok.

„Výsledok zo Záhradného sme sa dozvedeli až po zápase v kabíne. Chlapci vybehli vonku a od radosti si zakričali i zaspievali. V bufete som mal odložený kartón šampanského pre nepredvídané okolnosti, takže sme to využili,“ usmial sa predseda OŠFK Šarišské Michaľany Peter Dugas pri spomienke na bezprostredné chvíle po spečatení štvrtoligového prvenstva.

Hlavná časť osláv by mala nasledovať po zápase posledného kola, v ktorom Šarišské Michaľany privítajú Štrbu.

Aj keď Záhradné bolo až nečakane zdatným súperom, dominancia víťaza súťaže v tomto ročníku je obdivuhodná.

Šarišské Michaľany prehrali iba dve stretnutia (to druhé až v nedeľu vo Finticiach vysoko 1:6, ale to už nastúpili s istotou postupu bez kľúčových hráčov) a môžu sa pochváliť úctyhodným priemerom troch strelených gólov na zápas.

„Po prehre v Raslaviciach sme si povedali, že už viackrát neprehráme. Za veľmi dôležité považujem víťazstvo v Radvani a takisto v Ľuboticiach. Záhradné navyše vtedy prehralo. To boli zlomové momenty sezóny,“ hodnotil spätne priebeh sezóny Dugas.

Veľké zmeny neplánujú, tréneri asi noví

Šarišské Michaľany kvalitou herného kádra prerástli štvrtoligový priestor.

Ide o ambiciózny tím, ktorý sú trúfa aj o poschodie vyššie a ani v tretej lige nechce byť len do počtu. Jasne to naznačil aj predseda klubu.

„Uvidíme, čo nám táto súťaž prinesie, ale určite do nej nepôjdeme s tým, že sa chceme pohybovať niekde v strede tabuľky. Ako nám tento zámer vyjde, ukáže až čas.“

Veľký pohyb v kádri zrejme nenastane, aj keď nateraz je to ešte otvorená otázka.

„Po minulé roky došlo k nejakým zmenám, ale jadro tímu zostalo vždy pokope. Myslím si, že aj teraz to tak bude. Z hosťovaní sa nám vrátia Sedlák a Kočík. Možno sa posilníme o jedného nového hráča,“ vravel Dugas.

Podľa našich informácií mužstvo v tretej lige už nepovedie mladučká trénerská dvojica Belejík – Krajník, ktorá nebola pri tíme už ani v nedeľňajšom dueli vo Finticiach.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tretej ligy sa v Šarišských Michaľanoch neboja