Tréner Sovič cez polčas štyrikrát striedal. Pomohlo to

FC Košice pokračuje vo víťaznej šnúre.
FC Košice pokračuje vo víťaznej šnúre. (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Rudolf Rondzik|5. máj 2019 o 09:01

FC Košice zdolal Šarišské Michaľany 4:0, góly strelil po zmene strán.

KOŠICE. Treťoligový súboj favorizovaných futbalistov FC Košice a počas jari neúspešných Šarišských Michalian pripomínal v prvom polčase skôr šachovú partiu.

Líder súťaže síce kontroloval loptu, avšak do úspešného zakončenia sa príliš nedostával, a tak sa v závere úvodnej časti ozvali hostia.

Blízko ku gólom mali Boňko, Kohút i Pyda.

Nechceli prerušiť víťaznú šnúru

Z pohľadu domácich sa skutočný futbal začal hrať až po prestávke, keď ich tréner Miroslav Sovič siahol k málo vídanému až štvornásobnému striedaniu.

Treba dodať, že k vydarenému. Bolo plánované?

„V úvodnej časti sme dali priestor aj hráčom, ktorí majú menšiu zápasovú minutáž. Netvrdím, že ho nevyužili, ale máme určité dlhodobé ciele a napríklad neradi by sme prerušili aj víťaznú sériu. Preto sme potrebovali hru oživiť,” vysvetľoval svoj netradičný krok kouč Košičanov.

Jeho tézu potvrdil už v 48. minúte Karaš, keď prekvapil Kažimíra strelou spoza šestnástky z veľkého uhla a otvoril skóre.

Ten istý hráč v 60. min. zo štandardky prudko vystrelil, Kažimír vytlačil loptu na brvno, tá sa následne ocitla pri kopačke Višnevského, avšak najlepšiemu strelcovi súťaže sa nepodarilo prepasírovať loptu do siete.

Po vylúčení inkasovali rozhodujúce údery

Pre Šarišské Michaľany nastal problém v 64. minúte, keď sa po nedovolenom obrannom zákroku musel z trávnika porúčať skúsený Vladimír Staš.

Tréner hostí Ondrej Desiatnik napodobnil trénera súpera taktiež štvornásobným striedaním, no s opačným efektom.

Azda sa mu kolegova myšlienka z opačnej striedačky zapáčila?

„Nie, určite to nebolo o napodobňovaní. Videli sme, s akou zostavou nastúpil súper, a tak som veril, že súpera potrápime viac. A v prvej štyridsaťpäťminútovke sme mali na to príležitosti, škoda...,” trocha skormútene sa obzrel za skončeným dejom O. Desiatnik.

V rozpätí troch minút totiž jeho tím inkasoval dva rozhodujúce údery, keď sieť napli najprv Kačala a po ňom aj Gáll.

V závere zápasu sa presadil aj strelecký líder 3. ligy Višnevskij, keď hlavou technicky preloboval brankára hostí a potvrdil tak suverenitu už takmer istého druholigistu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tréner Sovič cez polčas štyrikrát striedal. Pomohlo to