Tréner Senice Vrťo sa stal športovým riaditeľom Ostravy

Dušan Vrťo sa sťahuje do českej druhej ligy, konkrétne do Baníka Ostrava.
Dušan Vrťo sa sťahuje do českej druhej ligy, konkrétne do Baníka Ostrava. (Autor: SITA)
SITA|20. máj 2016 o 13:53

V moravsko-sliezskom klube v minulosti Vrťo pôsobil aj ako hráč.

SENICA. Tréner a športový riaditeľ slovenského fortunaligového klubu FK Senica Dušan Vrťo bude od 1. júna vykonávať funkciu športového riaditeľa v českom FC Baník Ostrava, ktorý po sezóne 2015/16 klesol do druhej najvyššej tamojšej súťaže. Informuje o tom oficiálny web senického klubu.

Bývalý obranca škótskeho FC Dundee, FC Baník Ostrava a SH Senica Vrťo odchádza zo Senice po vyše šiestich rokoch.

Počas jeho éry dosiahol klub zo Záhoria najvýznamnejšie úspechy - dvakrát si zahral finále Slovenského pohára, po dva razy bol národným vicemajstrom a trikrát sa predstavil v Európskej lige.

"V prvom rade by som sa chcel poďakovať majiteľovi klubu Vladimírovi Levárskemu za šancu a dôveru pracovať v FK Senica. Od začiatku môjho pôsobenia som v klube našiel skvelý kolektív ľudí. Naozaj sme boli v klube ako jedna rodina," povedal Vrťo.

"Najmä vďaka podmienkam, ktoré vytvoril majiteľ klubu pre mládež a A-mužstvo, sme dokázali vytvoriť progresívny a konkurencieschopný klub. Podmienky, ktoré sú v Senici, sú neporovnateľné napríklad i s tými ostravskými, čo som deklaroval aj majiteľovi klubu. Akadémia FK Senica právom patrí medzi najlepšie na Slovensku," doplnil nový funkcionár Ostravčanov.

Vrťovým cieľom v novom pôsobisku bude dostať klub nazad medzi českú elitu.

"Vraciam sa späť do klubu, v ktorom som pôsobil 17 rokov ako hráč a tréner. Teraz prichádzam ako športový riaditeľ, Baníku som vďačný za to, čo som vo futbale dosiahol a aj preto cítim potrebu klubu pomôcť po vypadnutí do II. ligy. Cieľom je čo najskôr sa vrátiť do najvyššej súťaže."

V piatkovom záverečnom 33. kole Fortuna ligy 2015/16 absolvuje Vrťo svoj posledný duel na lavičke Senice, jeho zverenci si v regionálnom derby zmerajú sily so Spartakom Myjava (20.30 h).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Tréner Senice Vrťo sa stal športovým riaditeľom Ostravy