Tréner Albert Rusnák predĺžil zmluvu s Lokomotívou

Albert Rusnák.
Albert Rusnák. (Autor: fclokomotiva.sk)
Daniel Dedina|15. feb 2018 o 13:15

Na lavičke košického futbalového tímu má byť do leta 2021.

KOŠICE. Albert Rusnák sa v Lokomotíve Košice ujal trénerského žezla v septembri 2016.

Mužstvo pod jeho vedením herne i výsledkovo napreduje, po jeseni mu v druhej lige patrí tretie miesto, s minimálnou stratou na postupovú i barážovú pozíciu.

Najnovšie sa obe strany dohodli na predĺžení spolupráce. Tá by mala trvať až do 30. júna 2021.

Dokončiť polovične naplnené ciele

„Pred mojím príchodom do klubu sme si spoločne s majiteľom vytýčili určité ciele. Zatiaľ sú naplnené spolovice a som veľmi rád, že môžem ďalej pracovať na ich splnení,“ povedal nám Albert Rusnák.

Na otázku, kam by chcel mužstvo posunúť v období najbližších troch rokov, odpovedal košický kormidelník nasledovne: „Budeme sa naďalej usilovať o to, aby sme posunuli herný prejav na vyššiu úroveň a aby sme do mužstva postupnými krokmi zabudovali čo najviac mladých hráčov. V priebehu dvoch-troch rokov by sme sa radi dostali do najvyššej súťaže. K tomu ale bude potrebné aby tu bolo vybudované aj patričné zázemie.“

Základom koncepcia, nie termín postupu

„Zo strany klubu to vnímame ako prejav dôvery a spokojnosti s prácou Alberta Rusnáka v pozícii trénera. Pre nás je celkový horizont dôležitý nielen v súvislosti A mužstvom, ale aj mládežou. Máme totiž dlhodobo vytýčenú koncepciu, ktorej sa chceme držať,“ priblížil dôvody predĺženia zmluvy športový riaditeľ Lokomotívy Róbert Jano st.

Žiadna klauzula o konkrétnom termíne postupu Lokomotívy do Fortuna ligy sa podľa neho v novom kontrakte nevyskytuje.

„V športe to ani nie je možné, nedá sa to presne naplánovať. Ak má postup prísť, tak príde. Závisí to od mnohých faktorov, najmä ekonomických a materiálno-technických.“

Rusnák zároveň v košickom klube pokračuje ako vedúci trénersky element v tréningovom procese mládeže, kde si podelí kompetencie s kolegom Jozefom Džubarom.

„Naďalej bude zodpovedný aj za koordináciu tréningovej činnosti našich mládežníckych družstiev. Vo futbalových kruhoch to nie je možno úplne štandardné riešenie, ale nie je ani úplne neštandardné. Z nášho pohľadu je navyše logické. Chceme aby všetky naše mládežnícke tímy preferovali rovnakú hernú i tréningovú koncepciu ako áčko,“ zdôraznil Jano.

Zároveň vyslovil nádej, že vekom ešte dorastencov Terpaja (ročník nar. 2000) s Martoňákom (1999), ktorí sa od leta zžívali s áčkom a momentálne už v rámci prípravy pravidelne naskakujú do zápasového diania, čoskoro doplnia aj ďalší mladíci z vlastnej liahne.

Košičania sa v súčasnosti usilujú o zisk štatútu Útvaru talentovanej mládeže (ÚTM).

Ovocie začína prinášať spolupráca s Buzicou i základnými školami na Masarykovej, Požiarnickej a Považskej ul., ktoré pre klub znamenajú prísun talentovaných mladých futbalistov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tréner Albert Rusnák predĺžil zmluvu s Lokomotívou