Trenčín rozobral Michalovce na súčiastky. Taký debakel si nepamätajú

Tri góly strelil Michalovčanom Osman Bukari (vľavo), ktorého sa snaží zastaviť Matúš Vojtko.
Tri góly strelil Michalovčanom Osman Bukari (vľavo), ktorého sa snaží zastaviť Matúš Vojtko. (Autor: TASR)
Róbert Andrejov|15. feb 2020 o 19:03

Majoroš: Hrali sme naivne, bez dôrazu.

Fortuna liga: AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce, 15. 2. 2020: fotogaléria

15.2.2020

MICHALOVCE. Taký zlý vstup do jarnej časti si nepredstavovali ani v najhoršom sne. Prvoligoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce vo svojej tohtoročnej súťažnej premiére schytali od Trenčína poriadnu nádielku, keď v jeho prechodnom domácom stánku v Žiline prehrali zdrvujúco 1:8.

Pod Dubňom to pre nich nebol prvý takýto debakel. V decembri 2016 podľahli Žilinčanom 1:7. Žlto-modrí vôbec prvýkrát medzi elitou inkasovali v jednom zápase osem gólov.

Narýchlo sme zalistovali aj v análoch a na takúto vysokú prehru Michaloviec sme nenatrafili. Je teda veľmi pravdepodobné, že v sobotu sa zrodila doteraz najpotupnejšia porážka v 108-ročnej histórii klubu...

Do čoho kopli, to skončilo v bráne

Mužstvo od Laborca od úvodných minút ťahalo proti AS za kratší koniec. Napriek tomu bolo viac než polovicu duelu v hre o bodový zisk. Jakub Grič po rohovom kope vyrovnával v 14. minúte na priebežných 1:1 a ešte krátko po prestávke mali domáci iba jednogólový náskok.

Potom však prišli dva rýchle údery Trenčanov, z ktorých sa už východniari nespamätali. Zosypali sa ako domček z kariet a namaškrtení domáci im v závere súkali jeden gól za druhým.

„Hrali sme naivne, chýbali nám dôraz a agresivita v osobných súbojoch, neskoro sme dostupovali k protihráčom a robili sme veľa individuálnych chýb. Z toho pramenili aj góly. Trenčín do čoho kopol, to skončilo v bráne. Vyhral úplne zaslúžene,“ vyjadril sa po stretnutí kormidelník MFK Zemplín Jozef Majoroš.

Mimochodom, Michalovčanom už raz Trenčania znechutili štart do jarnej časti. Pred jedenástimi rokmi, ešte na druholigovej úrovni, doma na Sihoti vyprášili žlto-modrých, ktorých vtedy viedol Mikuláš Komanický, výsledkom 6:2.

S hráčmi sa porozpráva

Ostáva len dúfať, že po osemgólovej facke sa Zemplínčania zobudia a v ďalších dueloch základnej časti predvedú výkony hodné ich kvalít.

„Pred začiatkom jari sme si povedali, že sa pobijeme o čo najlepšie výsledky, aby sme si zaistili miestenku v skupine o titul. Hneď v prvom zápase, ktorý bol veľmi dôležitý, to však tak na ihrisku vôbec nevyzeralo. Nemôžeme sa už viac prezentovať takým výkonom, aký sme ukázali v Žiline. Zvlášť v druhom polčase. Chlapci si musia uvedomiť, že takto sa o prvú šestku nebojuje,“ podotkol Majoroš.

Michalovských trénerov čaká náročný týždeň, počas ktorého budú musieť dať mužstvo dokopy predovšetkým po psychickej stránke.

„S hráčmi sa budeme rozprávať. Zápas si zanalyzujeme a rozoberieme si, kde sme robili chyby. Verím tomu, že takýto výkon sa už nebude opakovať. Na ďalší víkend nás čaká domáci súboj s Nitrou, ktorý potrebujeme zvládnuť.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Trenčín rozobral Michalovce na súčiastky. Taký debakel si nepamätajú