Teambuilding košických hokejistov sa vymkol kontrole

Po akcii hokejistov sa objavili na krátky čas fotografie na sociálnej sieti.
Po akcii hokejistov sa objavili na krátky čas fotografie na sociálnej sieti. (Autor: instagram)
Michal Lendel, Patrik Fotta|5. mar 2020 o 17:31

Hotel tvrdí, že poháre rozbíjali vlastní zamestnanci.

Spúšť v Slamenom dome: fotogaléria

6.3.2020

KOŠICE. Spoločne strávený večer hráčov, realizačného tímu a funkcionárov tímu HC Košice po utorkovom prehratom zápase s trenčianskou Duklou na nulu sa mal skončiť poškodením časti reštauračného zariadenia.

Fotografie, ktoré majú dokumentovať následky vyčíňania niektorých členov tímu, sa objavili na sociálnej sieti. Krátko nato boli stiahnuté.

Súčasťou snímok boli i krátke texty. Tie okrem iného vyratúvajú škody a naznačujú, čo sa malo v hoteli udiať.

„Rozbité stoličky, stoly, poháre, dvere, kvetináče, ohrozovanie personálu, krv, zvratky a dvakrát privolaná polícia,“ opisuje dianie jeden z príspevkov.

V súvislosti s týmto incidentom hovorkyňa Krajského riaditeľova PZ v Košiciach Jana Mésarová uviedla, že policajná hliadka v stredu nadránom preverila rušenie nočného pokoja hosťami.

„Počas prítomnosti hliadky k protiprávnemu konaniu nedochádzalo. Zo strany ubytovacieho zariadenia polícia neprijala žiadne oznámenie,“ povedala Mésarová.

Na Čecha použili donucovacie prostriedky

K ďalšiemu incidentu, do ktorého mal byť podľa našich informácií zapletený člen HC Košice, malo dôjsť v ten istý deň nadránom, pred jedným z košických podnikov na Kováčskej ulici.

„V stredu v ranných hodinách policajti predviedli na oddelenie za použitia donucovacích prostriedkov 28-ročného muža, občana Českej republiky, ktorý po incidente vo vozidle taxislužby nerešpektoval opakované výzvy polície, aby upustil od protiprávneho konania, nespolupracoval, bol agresívny, vulgárny a arogantný. Po vykonaní potrebných úkonov bola osoba prepustená. Bližšie okolnosti sú predmetom objasňovania,“ uviedla hovorkyňa.

Doplnila, že vo veci polícia koná a vedie objasňovanie priestupkov proti občianskemu spolunažívaniu a proti verejnému poriadku.

Podľa našich informácií, ktoré zodpovedajú aj popisu polície, ide o 28-ročného českého útočníka Pavla Klhůfka, ktorý prišiel posilniť tím HC pred náročnou sezónou.

Podľa klubových štatistík patrí Klhůfkovi v tíme HC Košice za 23 bodov v 53 zápasoch 6. priečka.

S legionárom sa nám skontaktovať nepodarilo.

Klubu ani hráčom do reči nebolo

Klub dal k incidentu v hoteli Slamený dom len strohé vyhlásenie, samotní hráči situáciu komentovať odmietli.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Teambuilding košických hokejistov sa vymkol kontrole