Tatran skončil v Poľsku tretí. Podľahol iba víťazovi Ligy majstrov

Prešovskí hádzanári sa z poľského Mielca vrátili s pohárom za tretie miesto.
Prešovskí hádzanári sa z poľského Mielca vrátili s pohárom za tretie miesto. (Autor: tatranpresov.sk)
Ján Leško|16. aug 2020 o 15:32

Na turnaji u našich severných susedov odohral tri duely.

PREŠOV. Na dvojdňovom 8. ročníku Memoriálu A. Weryňského o Pohár maršalka Podkarpatského vojvodstva v Mielci sa zišla silná konkurencia špičkových poľských klubov.

Hádzanári Tatrana Prešov v nej odohrali tri zápasy. Prehrali jediný, s víťazom Ligy majstrov spred štyroch rokov a minuloročným semifinalistom tejto kráľovskej súťaže Vive Kielce a obsadili konečné tretie miesto.

Finále domácou záležitosťou

Zverenci trénera Slavka Golužu vyhrali prvé dva prípravné duely doma nad tímami poľskej Ekstraklasy Kaliszom a Tarnowom.

V prvom zápase na turnaji v Mielci zvíťazili nad mužstvom druhej najvyššej súťaže v Poľsku SRS Przemysl, ktorý na poslednú chvíľu nahradil Górnik Zabrze, 41:22.

V druhom stretnutí podľahli Vive Kielce 29:33, ktorý vo finálovom dueli zdolal Azoty Pulawy a získal najcennejšiu trofej.

V stretnutí o konečnú bronzovú priečku vyhral pätnásťnásobný slovenský majster nad svojím v príprave už tradičným súperom a organizátorom podujatia Stalom Mielec 33:26.

V záverečnom turnajovom vystúpení v Poľsku sa Prešovčania predstavili v tejto zostave: Čupryna, Vaško – Jaballah 4, Linhares, Rečičár, Pacheco 2, Fižuleto 2, Fižuleto 5, Hozman 5, Hernandez 5/2, Santos, Michalka, Grzentič 5, Fech 5/1, Carapkin 2.

Za najlepšieho vyhlásili Pacecha

Organizátori Memoriálu A. Weryňského vyhlásili za najlepšieho hráča Tatrana Prešov na turnaji Pedra Pacecha, ktorý sa v stretnutí s Kielcami blysol jedenástimi gólmi a celkovo sa v Mielci prezentoval sedemnástimi presnými zásahmi.

„Bol to dobrý turnaj, odohrali sme tri náročné zápasy, v ktorých dostali priestor všetci hráči kádra. Zvládli sme ich celkom dobre, no bolo tam aj dosť vecí, na ktorých v ďalšej fáze prípravy musíme popracovať. Celkom dobre do tímu zapadli aj noví hráči. Škoda však, že od začiatku turnaja nám chýbal pre zranenie členka Oliver Rábek. Kvôli jeho neúčasti musel tréner prispôsobiť niečo v hernom systéme. V podstate i to bolo svojím spôsobom poučné. Každý z nás musel ukázať, čo v ňom je a pridať k tomu aj niečo navyše,“ mienil po turnaji v Poľsku brazílsky legionár v službách slovenského majstra.

Takýto herný test už potrebovali

Podľa generálneho manažéra klubu Miroslava Benického Tatran absolvoval prvý dobrý test.

„Veľmi sme ho potrebovali, lebo situácia so zabezpečením prípravných stretnutí nebola jednoduchá. Turnaj v Mielci ukázal, že mužstvo sa postupne formuje. V podstate za dvadsaťštyri hodín v troch zápasoch chlapci ukázali veľa pozitívnych vecí, na nich je ešte treba ale robiť, čo je ale v prípravnom období normálne. Celkový dojem z našich vystúpení je však pozitívny.“

Predovšetkým zápas s Kielcami ukázal snahu hráčov hrať vyrovnané partie aj s tými najlepšími.

„Výborný výkon v tomto zápase, napokon ale aj v ostatných, podal brankár Igor Čupryna. Pozitívne veci sme však registrovali aj u našich nových hráčoch. Ukázalo sa, že za niečo vyše mesiaca odrobili kus poctivej roboty.“

Nasledujú zápasy v Slovinsku

Hádzanári Prešova sa z Poľska vrátili v nedeľu a už v utorok zamieria na sériu ďalších piatich prípravných stretnutí do Slovinska.

Ich súpermi postupne budú počas štyroch dní od 19. do 22. augusta kluby tamojšej najvyššej súťaže – RK Jeruzalem Ormož, RD Koper, MRK Krka, MRD Dobova a na záver pobytu znovu RD Koper.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tatran skončil v Poľsku tretí. Podľahol iba víťazovi Ligy majstrov