Svidník vyzve Prešov, Košice s Komárnom

V Poprade sa opäť hrá skvelý volejbal.
V Poprade sa opäť hrá skvelý volejbal. (Autor: TASR)
Daniel Dedina|5. mar 2017 o 16:20

V extralige volejbalistov sa skončila nadstavba, na rade je play-off.

KOŠICE/PREŠOV. Záverečnými zápasmi vyvrcholili boje v oboch nadstavbových skupinách mužskej volejbalovej extraligy.

Na poslednú možnú chvíľu si druhú priečku v tabuľke pre seba predsa len uchmatli Prešovčania, ktorí zvíťazili v Komárne 3:1.

„Mali sme to dobre rozbehnuté, prvé dva sety sme viac- menej dokázali byť jasne nad Komárnom. Od tretieho setu domáci zlepšili servis, prihrávku a nedostávali sme sa do útoku prvým sledom. Nakoniec sme mali vo štvrtom sete zrejme aj viac šťastia v koncovke a nakoniec sme to uhrali,“ povedal pre web SVF tréner Prešova Jaroslav Vlk.

Košice pomohli Prešovu

Šarišanom k výhodnejšej pozícii vo vyraďovacej časti pomohli Košice, ktoré nie prvýkrát v sezóne otočili zápas z 1:2 na 3:2. Tentoraz to dokázali proti Prievidzi.

„Sme radi, že sa nám podarilo vyhrať posledný zápas nadstavby v domácom prostredí pri vynikajúcej atmosfére. Celý zápas bol o bojovnosti, chalani sa snažili a chceli vyhrať. Za predvedený výkon im ďakujem,“ pochválil svojich zverencov košický kouč Richard Vlkolinský.

V nadstavbe o 6. – 9. miesto si podľa papierových predpokladov poradil Svidník so Starou Ľubovňou, na palubovke súpera však zvíťazil len tesne 3:2.

„Bol to zápas, v ktorom o nič nešlo. Chýbala nám ľahkosť. Čaká nás play-off a v ňom jeden z najväčších favoritov na titul,“ pozeral sa už dopredu tréner Svidníka Peter Tholt.

Jeho náprotivok zo Starej Ľubovne Ján Senko si v reakcii pre SVF len povzdychol: „Škoda, že sme aj posledný zápas prehrali 2:3. Ani set, v ktorom vedieme o šesť bodov nedokážeme dotiahnuť do víťazného konca. Horíme na prihrávke, robíme veľa chýb a to sa nedá potom vyhrávať.“

Dvojice štvrťfinále play-off (začína 11. marca, hrá sa na dva víťazné zápasy): Nitra – Trenčín, Prešov – Svidník, Prievidza – Myjava, Košice – Komárno. Stará Ľubovňa bude hrať o záchranu v prelínacej časti súťaže.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Svidník vyzve Prešov, Košice s Komárnom