Súperom Slovenska prichádzajú posily z NHL

Philipp Grubauer má v rámci NHL nového zamestnávateľa.
Philipp Grubauer má v rámci NHL nového zamestnávateľa. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|11. máj 2019 o 12:14

Kanadský tím rozšírili dvaja centri, Nemcom pomôže brankár Grubauer.

KOŠICE. Kanadská reprezentácia na majstrovstvách sveta v hokeji v Košiciach prišla o elitného centra Johna Tavaresa, ale "javorové listy" už hlásia hneď dve náhrady.

Na Slovensko priletia mladíci Tyson Jost a Pierre-Luc Dubois, stredný útočník Colorada Jost by mal byť k dispozícii už počas tohto víkendu.

Dvaja centri

Dvadsaťjedenročný Jost sa v sezóne 2018/2019 prezentoval 11 gólmi a 15 asistenciami v 70 zápasoch NHL.

V play-off pomohol k postupu do 2. kola troma gólmi a jednou asistenciou v 12 zápasoch. Colorado sa rozlúčilo s play-off v semifinále Západnej konferencie v 7-zápasovej dráme so San Jose.

O rok mladší Dubois absolvoval v drese Columbusu všetkých 82 zápasov základnej časti s bilanciou 27 gólov a 34 asistencií.

V desiatich súbojoch play-off pridal rodák z provincie Québec 5 bodov (2+3), Columbus v semifinále Východnej konferencie nestačil na Boston (2:4 na zápasy).

Kanaďania majú ešte jedno voľné miesto na súpiske pre MS 2019. Podľa TSN majú v úmysle angažovať ešte jedného obrancu.

Nemcom príde brankár z Colorada

Hokejistov Nemecka posilní na majstrovstvách sveta brankár Philipp Grubauer z Colorada Avalanche.

Jeho tím vypadol v 2. kole play off NHL, keď v 7-zápasovej sérii podľahol San Jose Sharks 3:4 na zápasy.

Dvadsaťsedemročný gólman priletí do Košíc v nedeľu. Tímu trénera Toniho Sönderholma však pomôže najskôr v utorkovom dueli proti Francúzsku (20.15).

"Posilní nás jeden z najlepších brankárov NHL uplynulých mesiacov. Phillip je silná osobnosť, čo nepochybne pozdvihne morálku v tíme," povedal podľa agentúry dpa Söderholm.

Grubauer sa v kádri strieborných medailistov zo zimných olympijských hier 2018 pripojí k trojici hráčov z NHL Leona Draisaitla (Edmonton), Dominika Kahuna (Chicago) a Korbiniana Holzera (Anaheim).

Nemci vstúpia do turnaja v košickej A-skupine v sobotu o 16.15 duelom s Veľkou Britániou. Proti Slovensku nastúpia v stredu 15. mája. o 20.15.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Súperom Slovenska prichádzajú posily z NHL