Streňo: Nemôžeme hrať detský futbal

Erik Streňo. Vie, že treba zabrať.
Erik Streňo. Vie, že treba zabrať. (Autor: bar)
Miroslava Baranová|8. sep 2016 o 00:00

Prešovský futbalový Tatran sa chce naladiť na víťaznú vlnu.

PREŠOV. Prešovskí futbalisti majú za sebou prvých sedem stretnutí po postupe do Fortuna ligy.

Zeleno-bieli sa na začiatku sezóny trápili v zakončení. Úvod nového ročníka najvyššej futbalovej súťaže sme hodnotili s letnou posilou Tatrana Erikom Streňom.

Fortuna liga mala uplynulý týždeň prvú reprezentačnú prestávku. Dôvodom sú kvalifikačné súboje Slovenska proti Anglicku a Slovinsku.

Začiatok mohol byť lepší

Tatran má po siedmich kolách v prvej lige na konte jednu výhru, jednu remízu a päť prehier. Úvodnú časť Fortuna ligy zhodnotil obranca Erik Streňo, letná posila Prešovčanov.

„Pre väčšinu chlapcov je to skúsenosť, ale naše doterajšie pôsobenie mohlo byť lepšie. Hráme však v novej súťaži a proti iným, kvalitnejším mužstvám ako v druhej lige,“ začal hodnotenie dvadsaťpäťročný futbalista.

Začiatok sezóny sa v tíme nováčika niesol aj v znamení čakania na prvý gól. V úvodných piatich dueloch Šarišania ani raz neskórovali.

O prvý presný zásah a doposiaľ jediný sa postaral až v šiestom kole doma proti Zlatým Moravciam Dávid Leško.

„Neviem, či je to o šťastí, alebo nám chýba kvalita v zakončení, ale dúfam, že sa to už zlomilo a budeme sa dostávať do šancí a premieňať ich. V druhej lige bolo na zápas viac príležitostí aj gólov. Tréner nám stále prízvukuje, že teraz budeme mať jednu, dve šance a preto ich musíme využívať,“ zvýraznil Streňo.

Tatran zatiaľ dopláca aj na nepresnosti v defenzíve, dokopy inkasoval už dvanásťkrát.

„Možno je to aj nováčikovská daň. Gólov, ktoré sme dostali, mohlo byť aj menej, veľa z nich padlo po našich chybách. Treba sa ale naladiť na víťaznú vlnu, aby sme my dávali viac gólov a súperi nám menej.“

Škoda domácich zápasov

Po výhre nad FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble sa „koňare“ odlepili z dna fortunaligovej tabuľky. Po 7. kolách sú so ziskom štyroch bodov na jedenástom mieste.

„Neviem, či sme pred začiatkom nového ročníka očakávali viac, nevedeli sme, do čoho ideme. Momentálne sa stále oťukávame. Musíme byť ale lepší, nemôžeme hrať detský futbal. Ďalej budeme pracovať a čím skôr treba začať zbierať body, potom nám to pôjde v stretnutiach ľahšie.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Streňo: Nemôžeme hrať detský futbal