Štrba skončil v Žiline, v kariére chce pokračovať

SITA|3. jan 2012 o 12:22

Jesenný majster najvyššej slovenskej futbalovej súťaže MŠK Žilina začne prípravu na jarnú časť corgoňligovej sezóny 2011/2012 bez jedného z najskúsenejších hráčov Zdena Štrbu.

ŽILINA.

V kádri päťnásobného slovenského šampióna príde k viacerým zmenám, okrem bývalého reprezentanta SR a účastníka majstrovstiev sveta 2010 v Juhoafrickej republike Štrbu sa do prípravy nezapoja ani Štefan Zošák, Nemanja Zlatkovič a David Střihavka.

"Po jesennej časti sme si spravili analýzu, s ktorými hráčmi budeme pokračovať a naopak, s ktorými už pre jarnú časť nepočítame. Zdenko Štrba bol v tej druhej skupine. My sme sa s ním stretli ešte pred Vianocami a všetko si vydiskutovali. Nebolo to jednoduché najmä z ľudského hľadiska, ale výsledkom nášho stretnutia je fakt, že Zdenko si môže hľadať angažmán prostredníctvom svojho agenta Juraja Vengloša a pomôžeme mu aj my. So Štrbom sme začali realizovať náš zámer, aby sa starší hráči vracali do Žiliny a pomohli svojimi skúsenosťami mladším futbalistom.," cituje oficiálna stránka mužstva spod Dubňa slová športového manažéra Karola

"Veľa som toho na jeseň nenahral. Bol som dlhší čas zranený a niečo takéto sa možno dalo očakávať. Futbal prináša aj takéto veci, aj keď v Žiline som pôsobil dlhé roky a ťažko sa mi odchádza. Ja však nevešiam hlavu. Dostal som sa z toho najhoršieho, zranený chrbát už poslúcha. Nerobím však z toho tragédiu, rozišli sme sa korektne. Kým mi bude zdravie slúžiť, určite si ešte chcem rôčik-dva zahrať," povedal Štrba v rozhovore pre utorkové vydanie denníka Šport a pokračoval: "Uvidíme, čo sa naskytne. Keby to bolo v cudzine niečo blízko Slovenska, aj nad tým by som uvažoval."

Zošák, Zlatkovič a Střihavka sa budú dočasne pripravovať s B-mužstvom Žilinčanov. "S touto trojicou takisto nerátame v našich jarných plánoch. V priebehu januára a februára sa budeme pre nich snažiť nájsť nové kluby. Aj im sa chceme poďakovať za služby v MŠK Žilina," uviedol Belaník pre www.mskzilina.sk. S A-tímom MŠK sa však bude pripravovať Babatounde Bello, ktorý mal počas jesennej časti ročníka zdravotné problémy. "Bellovi dáme šancu. Chceme, aby sa postupne dostal do kondície a bol prínosom pre mužstvo tak ako tomu bolo v minulej sezóne," uzavrel Karol Belaník.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Štrba skončil v Žiline, v kariére chce pokračovať