Sršni môžu do play-off ísť z najlepšej pozície

Vodné pólo. (ilustračná fotografia)
Vodné pólo. (ilustračná fotografia) (Autor: ilustračné - archív Ivan Mriška)
Patrik Pavelka|11. apr 2018 o 00:00

ŠK Hornets Košice majú na dosah prvenstvo po dlhodobej časti extraligy.

KOŠICE. V dnešnom záverečnom kole nadstavby potrebujú v derby s Modrými Drakmi získať aspoň jeden bod. Ak im to vyjde, do semifinále play-off pôjdu z prvého miesta.

Zverenci trénerskej dvojice Karol Bačo ml. a Alexander Nagy uspeli v sobotu s úradujúcim majstrom z Bratislavy na Pasienkoch 12:8, čím sa dostali do výhodnej pozície.

„Dostali sme sa do vedenia 2:0 ale aj 3:1, súper sa dotiahol, tak sa to ťahalo do polovice zápasu. Potom sme sa vydarenou treťou štvrtinou dostali do náskoku 9:4, postupne dostali šancu všetci hráči. Hlavným cieľom v Bratislave bolo vyhrať, pretože som tušil, že nedeľný zápas v Piešťanoch proti Novákom pod holým nebom nebude pre nás príjemný. Preto sme vycestovali aj o deň skôr a na Sláviu nám to nakoniec vyšlo,“ zhodnotil tréner Bačo.

Facka bola užitočná

To, čo vyšlo Hornets v sobotu večer, nevyšlo im v nedeľu na obed proti KVP Nováky.

Sršni totálne vybuchli a prehrali o osem gólov 3:11. Odohrali svoj najhorší zápas v sezóne.

„Čakal som, že naši hráči budú mať problém so zápasom, ktorý sa hral na kúpalisku pod holým nebom, ale treba povedať, že z našej strany to bol zápas, v ktorom sme boli asi najmenej koncentrovaní počas tejto sezóny. Tým, že sme začali robiť chyby, tak sa naši hráči nesústredili na to, ako ich napraviť, ale už boli trochu viac nervóznejší a súper nám unikol, prosto bol lepší. Za stavu 2:5 nám súper dal gól a ďalej som sa rozhodol pošetriť hráčov z hľadiska toho, aby nedošlo k zbytočným vylúčeniam. Tiež potrebujeme, aby šancu dostávali aj mladí hráči. Po zápase sme si veci vykonzultovali a dnes ideme do derby s jasnou a čistou hlavou. Verím, že facka bola užitočná. Všetko máme vo vlastných rukách. Nič a nikoho nepodceňujeme,“ vraví Bačo.

V prípade zisku bodu s Novákmi by boli sršni už teraz definitívne na prvom mieste po nadstavbe.

„Tak zle som nás ešte nevidel hrať. Po prvej časti sme vyhrávali tesne 1:0. Potom nastalo niečo, čo ani neviem pomenovať, zbytočná nervozita, naraz to na nás akoby doľahlo. Nič nám od druhej časti nešlo, ja som nepremenil pokutový hod, dva razy som bol sám pred bránou, gól som nedal. Poslednú štvrtinu aj pol sme už úplne rezignovali, preto ten väčší rozdiel,“ skonštatoval skúsený hráč ŠK Hornets Miroslav Grutka.

Na potvrdenie prvého miesta si tak sršni musia počkať do dnešného večera.

Ak od 20. hodiny v derby Hornets neprehrá s Drakmi, bude sa po nadstavbe tešiť z najvýhodnejšej pozície.

Grutka však svojmu tímu dnes nepomôže, pretože na neho čakajú neodkladné pracovné povinnosti.

„Na play-off sa už však veľmi teším. Som presvedčený, že chlapci vyhrajú aj bezo mňa. Náš cieľ bol postúpiť z prvého miesta a stretnúť sa v play-off s Modrými Drakmi. Je to pre nás najprijateľnejší súper, sme favorit, sme si toho vedomí. V žiadnom prípade súpera nepodceníme i keď ten kvalitatívny rozdiel tu je a verím, že vyhráme a postúpime do finále,“ dodal Grutka.

Semifinálová séria v extralige štartuje v sobotu 14. apríla.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Sršni môžu do play-off ísť z najlepšej pozície