Spišiaci neuspeli ani doma proti Skalici

V troch majstrákoch po sebe inkasovali Spišiaci viac ako tri góly na zápas a to hlavne v druhých polčasoch.
V troch majstrákoch po sebe inkasovali Spišiaci viac ako tri góly na zápas a to hlavne v druhých polčasoch. (Autor: Jozef Petruška)
Jozef Petruška|14. máj 2017 o 15:15

V prvom polčase boli domáci lepší. Po zmene strán hostia trestali hrúbky v obrane.

SP. NOVÁ VES. Dvakrát po sebe mali futbalisti Spišskej Novej Vsi cez víkend výhodu domáceho prostredia.

V skupine 2. ligy o postup do najvyššej súťaže po Šamoríne privítali v druhú májovú sobotu favorizovanú Skalicu, v týždni prehrali v Seredi 0:3.

Na zranenia sa nedá vyhovárať

Po veľkej maródke v spišskonovoveskom tíme už pred týždňom hrozilo, že do poľa v súboji so Šamorínom vybehne aj náhradný brankár.

Po týždni už bol pohľad na predzápasovú zostavu o niečo optimistickejší a tréner Ondáš dal príležitosť hráčom z lavičke resp. z dorasteneckej vekovej kategórie.

Na Záhorí prehrali Novovešťania 0:2 a tak chceli doma uhrať o niečo lepší výsledok.

V prvom polčase zverenci trénera Ondáša príjemne prekvapili. Hrali vyrovnanú partiu a čo chýbalo, aby mladý talent Kavulič strelil gól do šatne.

„Ťažko sa niečo hodnotí po takomto stretnutí. V tejto fáze súťaže sa nám akosi nedarí zberať body. Z našej strany robíme všetko preto, aby boli lepšie výsledky a výkony. Máme dosť zranených hráčov, ale na to sa netreba vyhovárať. Tí, ktorí dostali šancu, nech ukážu, že chcú hrať. Môžeme prehrať 0:3 či 0:4, ale každý musí na tom ihrisku drieť a makať. Diváci aj po prehre, ale dobrom výkone vedia zatlieskať. Hlavy hore, ideme ďalej,“ povedal po stretnutí kapitán FK Spišská Nová Ves Karol Sedláček.

Dva rozdielne polčasy

Kým domáci kormidelník Branislav Ondáš dirigoval svoje mužstvo z lavičky, jeho náprotivok zo Skalice pre disciplinárny trest sledoval všetko z tribúny.

Vzhľadom na časovú kolíziu s hokejovým zápasom slovenskej reprezentácie na majstrovstvách sveta, v hľadisku boli len tí najvernejší diváci.

S prvým polčasom museli byť spokojní. V pozmenenej zostave Spišiaci sa prezentovali veľmi dobrou hrou.

„Súboj so Skalicou by som rozdelil na dve polovice. Prvý polčas bol z našej strany výborný. Súpera sme držali na dištanc. Mali sme najväčšiu šancu a do šatne sme mohli ísť s jednogólovým vedením. Druhý polčas začal najhoršie, ako mohol. Dostali sme rýchly gól. Potom sa to už viezlo. Naše inkasované góly vyplývali z hrubých chýb. Veľa súbojov sme prehrali a to sa na takej úrovni nemôže stávať. Výsledok 0:4 je krutý, ale je to realita,“ skonštatoval po zápase tréner FK Spišská Nová Ves Branislav Ondáš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Spišiaci neuspeli ani doma proti Skalici