Snina otočila výsledok za tri minúty

J. Skvašík (vľavo) bojuje o loptu s domácim T. Jurčom.
J. Skvašík (vľavo) bojuje o loptu s domácim T. Jurčom. (Autor: Ladislav Lukáč)
Miroslav Deutsch|14. máj 2018 o 00:00

Giraltovčania vyšli v tejto sezóne doma naprázdno už siedmykrát.

GIRALTOVCE. Futbalistom Sniny sa v Giraltovciach darí.

V posledných piatich súbojoch tam štyrikrát remizovali a v sobotu dokonca zaznamenali aj plný bodový zisk.

Giraltovčania naopak vyšli v tejto sezóne doma naprázdno už siedmykrát.

Stretnutie sa hralo vo svižnom tempe, obaja súperi sa prezentovali útočnou hrou.

Už v 3. minúte mohol skórovať domáci Pankuch, ale v čistej pozícii netrafil. V 17. minúte poslal loptu hlavou najlepší strelec súťaže Višnevskij do opustenej bránky, ale tam úspešne zastúpil domáceho brankára obetavý Partila.

Na druhej strane sa mohol dvakrát presadiť Vojta.

Aj po prestávke sa hral zaujímavý futbal, Giraltovčania túžili po víťazstve viac ako hostia.

Cestu k nemu im ukázal ich hrajúci tréner Partila, ktorý v 58. minúte poslal Diňovi z diaľky prudký projektil, tomu lopta pri robinzonáde vypadla a pohotový Pankuch ju poslal do siete.

Hostí záverečnú polhodinu k veľkej ofenzíve vyprovokoval ich najlepší hráč Jozef Skvašík.

Najprv v 60. minúte zachraňoval na čiare Oravec, o minútu Višnevskij netrafil v čistej šanci a v 65. minúte priamy kop Pčolu skončil s prispením Oravca na brvne.

Domáci v tejto časti hry zostali zaskočení a ani ich rýchle protiútoky druhý gól nepriniesli.

Naopak, trénerovi Sniny Štafurovi vyšiel ťah so striedajúcim Bednárom,v 71. minúte tento skúsený futbalista nastúpil a o päť minút už hlavou prekonal Oravca.

Jasný pokutový kop

V 79. minúte dostali domáci druhý úder, keď Vyshnevskij premenil penaltu.

“Po vyrovnávajúcom góle sme zacítili šancu na víťazstvo. V rozhodujúcom momente som s loptou manévroval v šestnástke a v sekunde som sa rozhodol loptu zaseknúť. Rozbehnutý hráč Slovana už nestačil zareagovať a fauloval ma. Jasný pokutový kop. Priznám sa, pomohli mi pritom moje skúsenosti i predvídavosť. Som rád, že Oleg to potom premenil,“ opísal jedenástkový moment 27-ročný J. Skvašík.

Futbalisti Giraltoviec sa snažili o vyrovnanie, bojovali až do konca a remízu by si za svoj výkon určite zaslúžili.

„Bolo to pre nás veľmi náročné. Od 28. apríla sme odohrali päť ťažkých zápasov v krátkom slede. Naozaj už toho máme plné zuby. Preto nebol náš dnešný výkon optimálny. Boli sme trpezliví a v závere sme strhli víťazstvo na svoju stranu. Mali sme šance, ale mali ich aj Giraltovčania. Myslím si, že dnes vyhralo šťastnejšie mužstvo. Z troch bodov sa tešíme a verím, že ich potvrdíme už doma proti Bardejovskej Novej Vsi,“ dodal Jozef Skvašík, kľúčová postava víťazného tímu.

Aj napriek prehre s výkonom spokojný

V giraltovskom tábore vládlo sklamanie, ale manažér a asistent trénera Slovana Jozef Mati zápas zhodnotil s nadhľadom:

„Vedeli sme, s kým máme do činenia a na silného súpera sme sa dobre pripravili. Pokryli sme Skvašíka i Višnevského, ale s Bednárom sme akosi narátali. Tuším, že celý zápas hral naposledy proti nám ešte v jeseni v Snine. Náš taktický zámer zlyhal v poslednej štvrťhodine a súper nás položil za tri minúty. Chlapci toho nabehali veľa a prehru si určite nezaslúžili. Potvrdili to aj veľké osobnosti Sniny Jozef Štafura i Pavol Diňa. Futbal vie byť aj krutý. Na druhej strane ma teší futbalové napredovanie našich mladíkov. Každým zápasom získavajú aj proti takým kvalitným súperom cenné skúsenosti. Chýbajú však úspešné výsledky, ktoré by zvýšili aj ich sebavedomie. Aj napriek prehre som s výkonom chlapcov spokojný. Verím, že tento ročník prežijeme a lepšie časy sú pred nami.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Snina otočila výsledok za tri minúty