Boli kvalitnejší a koncentrovanejší. Komárno malo pri postupe aj šťastie

Takto sa tešil autor tretieho gólu Komárna Gábor Tóth (sprava)
Takto sa tešil autor tretieho gólu Komárna Gábor Tóth (sprava) (Zdroj: Futbalnet TV)
Titanilla Bőd|23. mar 2021 o 18:30

V derby o Žitný ostrov zvíťazili zverenci Szilárda Németha.

TOPOĽČANY. Po 168 dňoch čakania sa v utorok popoludní znovu rozbehol futbalový Slovnaft Cup.

V úvodnom stretnutí improvizovaného 4. kola zvíťazilo Komárno nad Šamorínom 4:1.

Len tímy z profesionálnych súťaží

Slovenský futbalový zväz (SFZ) sa začiatkom marca rozhodol, že v domácom pohári môžu pokračovať len tímy z dvoch najvyšších súťaží, keďže štart amatérskych líg bol (a stále je) v nedohľadne.

V hre bolo ešte desať mužstiev z Fortuna ligy a deväť klubov z druhej ligy, a tak pred osemfinále bolo treba zúžiť počet tímov na šestnásť.

Trinásť z nich automaticky postúpilo do piateho kola a tých šesť, ktoré sa v minulom ročníku umiestnili najhoršie, bojujú o postup medzi sebou.

Žreb určil, že v derby o Žitný ostrov na seba narazili druholigisti Komárno a Šamorín.

Na jar sa v lige viac darilo hráčom KFC, v piatich zápasoch získali osem bodov, kým Šamorín len päť.

Šamorín - Komárno 1:4 (0:1)

Góly: 57. Rymarenko (pen.) – 37. Matić, 68. Krela, 71. Tóth, 83. Bayemi

ŽK: 27. Baez, 87. Nagy, 89. Boateng - 44. Abrahám

/zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Šamorín nastrelil brvno

Komárno potvrdilo svoju dobrú formu aj v pohárovom stretnutí na neutrálnej v Topoľčanoch.

Prvú veľkú šancu síce spálil Šamorínčan Péter Nagy, ktorý trafil brvno, no Komárno sa ujalo vedenia ešte pred prestávkou, v 37. minúte zásluhou Gorana Matiča.

V druhom polčase ŠTK zvýšil aktivitu a dostal svojho súpera pod tlak. Nakoniec z jedenástky vyrovnal v 57. minúte Martin Rymarenko.

V tejto sezóne to bol jeho šiesty gól v súťažnom stretnutí, v druhej lige skóroval už päťkrát, naposledy v Košiciach.

Komárnu prialo aj šťastie

Komárňania však o desať minút prakticky rozhodli zápas, keď najprv skóroval Jakub Kreľa a o tri minúty pridal ďalší presný zásah Gábor Tóth. Sedem minút pred koncom stanovil konečný výsledok striedajúci Christian Bayemi.

„Bol to obojstranne behavý a bojovný zápas. Mali sme trošku aj šťastie, súper trafil brvno i žrď,“ sympaticky uznal kvality súpera Szilárd Németh, tréner Komárna pred kamerami Futbalnet TV.

Vyzdvihol efektivitu svojho tímu. „Boli sme úspešní, že sme využili šance. Nedá sa v každom zápase dominovať, niekedy máte šťastie, inokedy nie,“ dodal niekdajší vychýrený reprezentačný kanonier.

Cez polčas svojich zverencov upozorňoval iba na malé detaily. „Zdôrazňoval som im, ako máme hrať v defenzíve, trochu sme boli ďaleko od súpera,“ uviedol.

Dominovať nestačí

Šamorín zahrával až deväť rohových kopov a pri štandardných situáciách bol vždy nebezpečný. Nedokázal to však pretaviť do gólového efektu.

„V druhom polčase sme vytvorili 20-minútový tlak, ale s ostatnými vecami nemôžem byť spokojný. Súper mal dnes možno kvalitnejších, možno koncentrovanejších hráčov,“ zhodnotil stretnutie kouč Šamorína Michal Kuruc pre Futbalnet TV.

Šamorín v posledných troch kolách druhej ligy dal len dva góly a získal len jeden bod. „Riešime to už dlhšie obdobie, že dominujeme, máme šance, ale nemáme hráčsku kvalitu, aby ich niekto premenil,“ povedal kriticky Kuruc.

Šamorín čaká záchranárske derby

Kým sa Komárno môže chystať na ďalšie kolo pohára, ktoré je na programe 7. apríla, Šamorín sa musí sústrediť na záchranárske práce v druhej najvyššej súťaži. V najbližšom kole v nedeľu privítajú Bardejov na domácom trávniku v Pomlé.

Bude to derby o záchranu, Šamorín je tesne nad čiarou na dvanástom mieste s 21 bodmi, Bardejov je trinásty a má o dva body menej.

„Hráme konečne na vlastnom ihrisku, doteraz sme stále museli cestovať. V domácom prostredí chceme uspieť,“ zdôraznil Michal Kuruc.

Deviate Komárno sa stretne v 22. kole druhej ligy v sobotu doma s Košicami. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Boli kvalitnejší a koncentrovanejší. Komárno malo pri postupe aj šťastie