Treťoligista zaskočil majstra gólom. Slovan však postupuje zaslúžene

Nástup na zápas.
Nástup na zápas. (Autor: Martin Kilian - NR Šport)
Ivan Mriška|18. okt 2023 o 16:57

Sereď podľahla futbalistom Slovana 1:3.

SEREĎ. Pôsobila v najvyššej slovenskej súťaži, skončila na piatom mieste.

Putovala však o dve poschodia nižšie. Sereď sa v tretej lige ocitla pre problémy so štadiónom, pre ktoré prišla o futbalové sviatky.

Užíva si ich len vďaka Slovnaft Cupu. V treťom kole hostila slovenského majstra ŠK Slovan Bratislava.

Bratislavčania nastúpili vo výrazne pozmenenej zostave a od úvodu mali herne navrch. V 7. minúte sa parádne z priameho kopu trafil Marko Tolič - 0:1.

V 16. minúte to už bolo 0:2, keď sa hlavou z malého vápna presadil Sharani Zuberu.

Zdalo sa, že je o osude zápasu rozhodnuté. Opak bol však pravdou. O dve minúty si na štandardnú situáciu nabehol Lukáš Remeň a upravil na 1:2.

Domáci štadión takmer explodoval od radosti. Treťoligista posilnený gólom potom prekvapil aktívnou hrou a viackrát mohol vyrovnať. Do kabín sa však išlo za nezmeneného stavu.

Po prestávke to bol pomerne vyrovnaný zápas. Sereď sa snažila o senzáciu, no udrelo na druhej strane. Z kontry sa presadil Abdul Malik Abubakari a bolo 1:3.

Slovan po tomto momente kontroloval priebeh. V samom závere mohol skorigovať Marek Michalička, no sám pred brankárom nepochodil. Výborným zákrokom sa blysol Martin Trnovský.

Zo zaslúženého postupu sa teší favorit, no domáci podali takisto dobrý výkon a majstrovi boli zdatným súperom.

V ďalšom kole cestuje Slovan do Galanty, ktorá prekvapivo vyradila druholigovú Petržalku. Termín zápasu zatiaľ známy nie je.

Slovnaft Cup - 3. kolo:


Sereď - Slovan Bratislava 1:3 (1:2)

Góly: 18. Remeň – 7. Tolič, 16. Zuberu, 61. Abubakari.

/Zostavy a štatistiky zo zápasu nájdete na tomto odkaze >>>/


Pohárová súťaž má v tomto ročníku rekordný počet účastníkov. Do boja o trofej sa zapojilo 280 tímov, čo je o 25 viac než v uplynulej sezóne.

Do ročníka 2023/2024 Slovnaft Cup sa prihlásilo 31 klubov z Bratislavského futbalového zväzu, 72 zo Západoslovenského futbalového zväzu, 73 zo Stredoslovenského futbalového zväzu, 47 z Východoslovenského futbalového zväzu, 12 fortunaligistov, 14 druholigistov a 31 treťoligistov.

/Pavúk súťaže nájdete na tomto odkaze >>>/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Treťoligista zaskočil majstra gólom. Slovan však postupuje zaslúžene