Skóroval proti svojim, ale v lige im drží palce. Kružliak prispel k postupu DAC

Dominik Kružliak (vľavo) - ilustračná fotografia.
Dominik Kružliak (vľavo) - ilustračná fotografia. (Autor: TASR)
Titanilla Bőd|7. apr 2021 o 20:22

DAC postúpil do štvrťfinále Slovnaft Cupu.

ZVOLEN. Slnko, sneh, dážď, znovu slnko a znovu sneh. V osemfinálovom stretnutí futbalového Slovnaft Cupu medzi Ružomberkom a Dunajskou Stredou prinieslo nečakané zvraty iba počasie.

DAC na neutrálnom ihrisku vo Zvolene zvíťazil 3:1 a bez problémov postúpil do ďalšieho kola.

„Počasie malo byť výhodou pre nás, ale nebola,“ uznal tréner Ružomberka Ján Haspra. Na severe Slovenska sú na sneženie viac zvyknutí, ako na Žitnom ostrove.

„Bláznivý apríl. Ani neviem, či som už taký zápas niekedy zažil,“ smial sa stopér Dunajskej Stredy Dominik Kružliak.

Vyšťavení po korone

V minulej sezóne hral Ružomberok finále pohára. V semifinále vyradil práve Dunajskú Stredu, ktorú po remíze na Žitnom ostrove v odvete na domácej pôde úplne šokoval. Liptáci vtedy vyhrali 3:0.

V súčasnosti je mužstvo Jána Haspru v úplne inej situácii. Klub medzitým opustili opory ako Matúš Macík či Ladislav Almási. Ružomberok nepostúpil do hornej šestky a na jar sa trápi: zo siedmich zápasov získal iba štyri body. Mnohí hráči prekonali koronavírus a ešte nie sú v optimálnej forme.

To sa odzrkadlilo aj na základnej zostave Ružomberčanov v pohárovom súboji proti DAC. Viacerí kľúčoví hráči do hry zasiahli iba ako náhradníci, alebo nehrali vôbec.

„Boli sme postihnutí koronavírusom. Chlapci sú vyšťavení, unavení, sami nevieme, ako s nimi máme narábať. Chceme im dať trošku oddýchnuť. Dostali šancu chlapci, ktorí boli zdraví,“ poznamenal na margo zostavy ružomberský tréner Ján Haspra.

Divkovič vie, že je dobrý

Aj dunajskostredský kouč Bernd Storck dal príležitosť hráčom, ktorí hrávajú pomenej. V základe sa však znovu objavil Marko Divkovič, kto naposledy v Žiline iba striedal.

Mladý chorvátsky útočník hral s chuťou a ružomberskí obrancovia si s ním nevedeli rady. Na prvý gól prihral Abdulrahmanovi Taiwovi, druhý strelil on sám.

„Ja viem, že som dobrý, takže toto nebola pre mňa extra motivácia,“ odvetil sebavedomo Divkovič na otázku, či sa chcel teraz viac ukázať pred trénerom.

S reprezentáciou do 21 rokov zažil úspech na nedávnych majstrovstvách Európy, kde Chorvátsko postúpilo zo skupiny.

„My nemáme náhradníkov. Niekedy hrajú jedni hráči, potom zas druhí. Divkovič s nami nebol desať dní, ale aj preto je dobré, že máme veľký káder,“ zdôraznil tréner Storck.

Spokojný kapitán Kružliak

Tretí gól Dunajskostredčanov pridal už v druhom polčase Dominik Kružliak. Odchovanec Ružomberka mal po zápase dobrú náladu.

„V minulej sezóne bol pre nás Ružomberok nepríjemný súper. Sme radi, že sme teraz postúpili,“ zhodnotil stretnutie 24-ročný obranca DAC. Pri absencii Zsolta Kalmára bol kapitánom Dunajskostredčanov.

„Minulý rok sme sa proti Ružomberku ťažko presadzovali, Teraz sme dali rýchly gól a už to išlo ľahšie. Ružomberku prajem, aby sa zachránili, lebo tento klub patrí do prvej ligy,“ vyhlásil Kružliak.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Skóroval proti svojim, ale v lige im drží palce. Kružliak prispel k postupu DAC